Other languages with Google Translate

Sundsvalls församling Besöksadress: Floragatan 4, 85237 Sundsvall Postadress: Box 222, 85104 Sundsvall Telefon:+46(60)5310100 E-post till Sundsvalls församling

14 februari, Drop-in-vigsel

Störst av allt är kärleken och att fira den behöver varken kosta särskilt mycket tid eller pengar. Fria till din partner, få ett JA, beställ hindersprövning och kom till Skönsmons kyrka mellan 14-19:00 på Alla hjärtans dag. Svårare är det inte.

Ni älskar varandra och vill gifta er. Nu behöver ni bara bestämma hur ni vill att ert bröllop ska vara. Att välja servetter, göra gästlista och skriva inbjudningskort känns säkert jättekul för vissa, men kanske inte för er. Ni kanske hellre vill hålla bröllopet enkelt och fokusera på varandra. Det kan hända att ni planerar en resa eller har en annan gemensam dröm som ni vill lägga undan pengar till.

I så fall kan drop-in vigsel i Skönsmons kyrka vara något för er. Vi ordnar präst, lokal, musik, vittnen och till och med datum! Gäster, bukett, högtidliga kläder är alla valfria och ni bestämmer själva hur ni vill göra. Musiken väljer ni från en lista med kända psalmer och sånger, den finns på plats.

Det enda ni behöver tänka på är att beställa hinderprövning från Skatteverket i god tid och ta med er den godkända hindersprövningen, legitimationer och ringar till drop-in tillfället. Kom ihåg att minst en av er ska vara medlem i Svenska kyrkan.

Om du väljer att höra av dig innan så finns möjligheten att förboka en cirkatid för er vigsel. Kontaktpersoner ser du här nedan.

I kyrkan väntar en kör som sjunger psalmer och sånger som ni väljer ut på plats och en kantor som spelar. Efter vigseln bjuder vi på snittar och bubbel.

Mammakören under ledning av Eva Bjerke, kantor Kersti Ålander och prästerna Anna Stenund och Pether Bertilsson tar hand om er vigsel. Välkommen!

Vill du förboka eller har frågor? Kontakta:

Anna Stenund

Präster

Mer om Anna Stenund

Pether  Bertilsson

Pether Bertilsson

Präster

Mer om Pether Bertilsson

Universitetspräst

Så här gör du

1. Fria till din partner och få ett "JA".

2. Beställ hindersprövning från Skatteverket. Kom ihåg att vara ute i god tid.

4. På Alla hjärtans dag 14 februari tar ni med er varandra, ringar, godkänd hinderprövning och giltliga legitimationer till Skönsmons kyrka.

(Kom ihåg att minst en av er behöver vara medlem i Svenska kyrkan)