Ekonomisk hjälp

När det gäller ekonomiska frågor har alltid kommunen ett huvudansvar, dit bör du vända dig i första hand. Det finns dock möjlighet att söka hjälp i vår församling, under vissa förutsättningar – du ska vara boende i Sundsvalls församling och ditt behov ska vara sådant att vi kan behandla en ansökan.

Vill du göra en ansökan, då kommer du till Kyrkans hus under våra besökstider. Tänk på att ta med underlag som visar hur din ekonomi ser ut så vi kan göra en riktig bedömning.

Det kan dröja upp till två veckor innan du får besked om ev. bidrag, så var ute i god tid innan tex sommar och jul.

Diakonerna har tystnadsplikt och din ansökan behandlas under sekretess.

Under jul/nyår och sommar har vi begränsade besökstider.

Diakoni

Någon att tala med

Öppen besökstid
Vi har drop-in-mottagning onsdagar 10-12:00 i Kyrkans hus, Floragatan 4, Sundsvall.

Det är bara att ringa om du vill komma i kontakt med någon för bokat samtal eller besök. När du ringer ber du att få tala med en diakon - diakoner har gedigen erfarenhet av samtal om livet och dess händelser.

Besök är kostnadsfria och givetvis råder sekretess.
Ring 060-53-10-100

Är du i akut behov av att få prata med någon nattetid kan du alltid kontakta Jourhavande präst, som du når via larmnumret 112.

Diakoni

Diakoni betyder tjänare och innebär omsorg om medmänniskan i livets alla skeenden.

Korset – Sonen, Jesus Kristus, som älskar, dör och uppstår för oss.
Duvan – Den helige ande. Olivkvisten betyder liv, "gå med bud om liv".
Ringen – Fadern som omsluter allt. Guds kärlek till oss alla.