Foto: Lydia Stenflo

Vokalensemblen Sundbyberg

Vokalensemblen Sundbyberg har målet att attrahera körsångare på hög nivå och att sjunga musik från olika epoker. Kören består både av musikutbildade samt erfarna körsångare.

Repertoaren för Vokalensemblen Sundbyberg omfattar allt ifrån tidig renässansmusik till samtida kompositörer och ensemblen har framfört flertalet stora verk, bland annat Bachs H-mollmässa och Pärts Passio. Huvudfokus har dock varit a cappella-repertoar, ofta av svenska kompositörer. Läs mer om våra framträdanden och lyssna på några smakprov. De första tio åren hörde kören till Danderyds församling och hette Danderyds Vokalensemble. Från och med hösten 2018 flyttar kören till Sundbybergs församling och blir en del av musikverksamheten där. Kören har rest och framträtt såväl i Sverige som Finland, Tyskland och Estland och har samarbetat med orkestrar som Drottningholms barockensemble, Gävle symfoniorkester och Edsbergs kammarorkester.
Vokalensemblen tar sig ständigt an nya utmaningar för att kunna skapa en ännu bättre upplevelse för åhöraren och för att utveckla sig själva.

Vi söker dig med god ensemblevana och notläsningsförmåga som vill sjunga i en kör på avancerad nivå med cirka sex sångare i varje stämma. Vissa solistuppgifter kan komma att förekomma.

Du kan läsa om hur du söker till Vokalensemblen.

Vokalensemblens hemsida: vokens.se

körledare