Svenska kyrkan i Sundbyberg

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Sundbyberg Besöksadress: Prästgårdsgatan 11, 17232 SUNDBYBERG Postadress: BOX 1170, 17224 SUNDBYBERG Telefon: +46(8)6353350 E-post till Svenska kyrkan i Sundbyberg

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan i Sundbyberg blir kontantfri

Från och med 1 februari 2018 blir Svenska kyrkan i Sundbyberg kontantfri. Istället kan gåvor och kollekt ges via Swish, kortbetalning eller inbetalningskort.


Nu blir Svenska kyrkan i Sundbyberg helt kontantfri. Från och med 1 februari 2018 går det inte längre att ge sina gåvor med kontanter. Istället finns möjlighet att ge gåvor via Swish, kortbetalning eller inbetalningskort.

”Att komma bort från kontanthanteringen förbättrar de anställdas arbetsmiljö och säkerhet, något som vi såklart tycker är mycket viktigt." Säger Micke Åsman, kyrkoherde. "Kontanthanteringen är också extremt kostsam. Vi vill att så mycket som möjligt av pengarna ska gå till det ändamål som är avsett och inte till avgifter rörande kontanthantering.”

De allra flesta aktiviteter i Svenska kyrkan i Sundbyberg är kostnadsfria, men möjlighet finns att ge en frivillig gåva eller kollekt. Under 2018 går alla gåvor till Svenska kyrkans internationella arbete och Fonden för hjälpbehövande. Vid varje tillfälle informeras till vilket ändamål gåvor eller kollekt går.

 

Läs mer om Frivilliga gåvor här.
Läs mer om Kollekter här.

Läs mer och hitta våra Swish-nummer här.

 

Kontakt

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Micke Åsman
Kyrkoherde
micke.asman@svenskakyrkan.se
08-635 33 52

Sofia Ekvall
Kommunikatör
sofia.ekvall@svenskakyrkan.se
08-635 34 30