Svenska kyrkan i Sundbyberg Besöksadress: Prästgårdsgatan 11, 17232 SUNDBYBERG Postadress: BOX 1170, 17224 SUNDBYBERG Telefon:+46(8)6353350 E-post till Svenska kyrkan i Sundbyberg

Vokalensamblen Sundbyberg

Söndag 29/9 kl 18.00

SÖNDAG 29 SEPTEMBER KL 18.00
Den helige Mikaels dag
Sundbybergs kyrka
Änglaröster

Vokalensemblen i Sundbyberg
Erik Wadman, orgel
Rikard Lindberg Karlsson, dirigent

Änglar kan vara söta ”söt som en ängel” men de kan också helt ändra förutsättningarna för livet och vara en omvälvande kraft. Prov på båda slags änglar finns i musiken i detta program. Hambraeus motett för Den helige Mikaels dag är en mycket kraftfull gestaltning av omvälvande slag. Mendelssohns makalöst vackra skyddsängel-motett ”Han skall befalla sina änglar att skydda dig var du än går” ger hopp och glädje. I Louis Viernes Messe Solennelle finns prov på båda slags änglasång. I Kyriet det förebådande i de nedåtgående orgelfraserna som inleder verket och i Agnus Dei-satsen det himmelskt sköna. Musik som flyger genom valven.

Ur repertoaren:
Louis Vierne Messe Solennelle Bengt Hambraeus
Motetum Archangeli Michaelis Felix Mendelssohn
Denn er hat seinen Engeln befohlen über dir
Carl-Jonas Love Almqvist Den lyssnande Maria

Längd ca 1 h