Svenska kyrkan i Sundbyberg Besöksadress: Prästgårdsgatan 11, 17232 SUNDBYBERG Postadress: BOX 1170, 17224 SUNDBYBERG Telefon:+46(8)6353350 E-post till Svenska kyrkan i Sundbyberg

Sommarkvällsmusik

Sommarens kvällsmusik inleds med besök av "rising star"- klarinettisten Magnus Holmander den 25 juni.

Sundbybergs kyrka kl 19.00

”Stigande stjärnklarinettist Magnus Holmander”
Klarinettisten Magnus Holmander är en stigande stjärna på den internationella musikhimlen. För säsong 2019/2020 är Magnus en av sex musiker över hela Europa att bli tilldelad "Rising Star" av European Concert Hall Organisation (ECHO). Priset innebär en omfattande turné bland ett femtontal konserthus runt om i Europa. Tillsammans med pianisten David Huang, tidigare vinnare av Solistpriset, kommer de att ge recitals i bl a Concertgebouw i Amsterdam, Musikverein i Wien samt konserthus i London, Salzburg, Budapest, Bryssel, Barcelona, , Birmingham, Hamburg, Lissabon och Paris.

Sundbybergs kyrka kl 19.00

” Du ska inte tro det blir sommar”
Jazztrion Yttre Bodane kommer att framföra en konsert med egna arrangemang av Georg Riedels musik. En konsert med sånger av en av vår tids mest skapande kompositörer som når över generationer med sin medverkan i såväl Jan Johanssons ”Jazz på svenska”, som i hans tonsättningar av Astrid Lindgrens tidlösa visor. Sånger som handlar om både lek och allvar, liv och död – och som fortsätter tala oavsett hur vuxen man blivit på senare dagar. Yttre Bodane består av Vendela Tegerstrand på sång, Axel Karlsson på piano/rhodes och Sebastian Jonsson på sopran-, altsaxofon och klarinett.

Sundbybergs kyrka kl 19.00

” Nordisk folkmusik på vevlira, flöjter & mandola”
Med sina rötter i nordisk traditionell folkmusik skapar folkmusikduon Blankan en unik ljudbild av arkaiska ljud och modern teknik. Lyriska melodier och meditativa borduner möter bluesiga riffs och transartade grooves. Ljudmaskineriet består av vevlira, folkflöjter och nordisk mandola - allt utökat med live-looping och elektronik. Johannes Geworkian Hellman: vevlira, svensk säckpipa och looping. Kim Persson: folkflöjter, nordisk mandola & subkontrabasblockflöjt.

”Blockflöjtsmästaren och stjärncembalisten”
Dan Laurin, blockflöjter och Anna Paradiso Laurin, cembalo

Dan Laurin har tillhört den internationella musikvärlden sedan debuten 1982. De många turnéerna har befäst Dans renommé som en av vår tids ledande konstnärer på sitt instrument. Dan har även mottagit ett antal fina priser bland annat "Litteris et Artibus" av kung Carl XVI Gustaf. Dan Laurin är professor i blockflöjtspel och undervisar vid Trinity College i London samt vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Anna Paradiso Laurin har snabbt etablerat sig som cembalist med ett eget uttryck. Förutom konserter i Europa har hennes snabbt stigande stjärna redan fört henne till både USA och Japan. Inspelningar följer nu i rask takt sedan debuten med “Paradiso Musicale” och nutida, engelska sonater för blockflöjt och piano eller cembalo. Anna Paradiso är utbildad vid konservatoriet i Bari, Italien.

Sundbybergs kyrka kl 19.00

”Från jazzens pärlor till Jussis höjder”
Mikael Stenbaek, tenor och Daniel Stenbaek, pianist. Både Daniel och Mikael är utbildade på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm som jazz/afro/gospel-pianist respektive klassisk sångare. Uppväxta i en musikalisk familj blev musiken ett intresse tidigt i livet både för Daniel och Mikael.
Daniel arbetar som frilansande pianist och var Cyndee Peters fasta pianist från 1992 till 2012 när hon flyttade hem till USA. Han har spelat till en stor del av Sveriges artistelit, såsom Charlotte Perrelli, Pernilla Wahlgren, Carola, Tommy Körberg, Lotta Engberg och många fler.

Mikael arbetar som sångare inom den klassiska musiken Han har de senaste tjugo åren blivit en mycket etablerad och efterfrågad solist och gjort otaliga konserter och turnéer runtom i Sverige och Europa med många mycket välrenommerade orkestrar. Eftersom bröderna Stenbaek arbetar inom olika genrer blir den här konserten musikaliskt gränsöverskridande med ett blandat program som passar alla.

Frank Sinatra - Livet och musiken

Klockan vrids tillbaka till 1940-talets Amerika. En ung Francis Albert Sinatra slår igenom och blir ”Frank” med hela USA. Den mest älskade musiken ur Frank Sinatras repertoar vävs samman med anekdoter ur hans händelserika karriär och liv. Låtar som Fly me to the moon, My way och New York, New York ingår.

Jakob Sollevi och Filip Ekestubbe träffades på Kungliga Musikhögskolan och arbetar sedan flera år som professionella jazzmusiker. De kan ses i olika sammanhang på Sveriges många jazzscener. Filip Ekestubbe är aktuell med sin skiva ”On a clear day” och Jakob Sollevi kan bl.a höras i gruppen ”Stockholm Voices” på sin solodebut där de svenska texterna smälter samman med medryckande popmelodier.