Svenska kyrkan i Sundbyberg

Mötesplats skola-kyrka - årskurs för årskurs

FÖRSKOLA 4-6 år

Julkrubba och påskberättelse

Välkommen till visning av julkrubban och våra påskbord. Vi berättar julens och påskens berättelser för barnen.

ÅRSKURS 1 - 2

Kyrkråttan

I kyrkan bor våra kyrkråttor som kan kyrkan utan och innan, äter ostbågar och gärna berättar om sitt spännande liv. De tar med barnen på en upptäcktsfärd genom kyrkan.

Orgelbus
Barnen kommer till kyrkan och får under ledning av en kantor på ett lekfullt sätt veta hur en orgel fungerar. Det ges även möjlighet för barnen att provspela orgeln.

ÅRSKURS 3 - 5

Upplevelsevandring "Mitt Sundbyberg"
Sundbybergs kyrka fyllde nyligen 100 år! Detta uppmärksammas genom  en spännande tidsresa som tar er hundra år bakåt i tiden, där vi möter olika historiska personer som haft stor betydelse för både Sundbybergs kyrka och stad.

Påskvandringar
Välkommen till en spännande upplevelsevandring i Jerusalem kring påskens händelser. Du möter bland annat lärljungar, soldater, Pontius Pilatus och Jesu mor Maria.

ÅRSKURS 4 - 6

Dödsviktigt
Eleverna får lära sig mer om vad som händer rent praktiskt i samband med dödsfall och hur en begravning går till. De får också fundera på vad de själva tror händer efter döden.

Kompis
Klassen får lära känna varandra lite bättre och fundera på hur man är en bra kompis.

HÖGSTADIUM OCH GYMNASIUM

Heta stolen
Vi besöker klassrummet och svarar på elevernas frågor om kyrkan och kristen tro.

Identitet och roller
Hur får vi vår identitet och våra roller? Hur skapar man tillsammans ett bra klimat i klassen? Vi funderar, diskuterar och gör värderingsövningar.

Död och sorg
Eleverna får lära sig mer om vad som händer rent praktiskt i samband med dödsfall och hur en begravning går till. De får också lära sig mer om hur vi människor fungerar i sorg.

Chilla i kyrkan
Klassen får komma till kyrkan, ta en paus från allt som stressar och ta det lugnt tillsammans. I musik och tystnad får de egna tankarna och känslorna ta plats.

Grubbelklubb
Personal från församlingen besöker skolans uppehållsrum regelbundet för att samtala med eleverna om etik och livsfrågor.

KYRKVISNING

Passar alla åldrar! Besök någon av Sundbybergs kyrkor. Vi visar runt och svarar på elevernas frågor.