Svenska kyrkan i Sundbyberg

Höstens musik

Välkomna till en höst fylld av musikaliska upplevelser i Sundbybergs kyrka!

Orgeln i Sundbybergs kyrka fyller 10 år!

...och detta vill vi såklart fira, därför är årets konsertprogram fyllt med
spännande konserter med läktarorgeln i centrum. I höst bjuds vi på tre konserter
där vi får uppleva orgeln och dess mångfald.

Den 1 november 2006 anlände de första delarna till den nya läkarorgeln i
Sundbybergs kyrka. Orgeln som skulle ersättas var en uttjänt Åkerman & Lund-
orgel från 1961. Inför det nya orgelbygget vände man blickarna mot Frankrike och orgeln skulle komma att få en gedigen fransk utformning med mera romantiska klangfärger.

Orgelkonsert

Söndag 10 september kl 18.00
Vi gästas av parisorganisten Hampus
Lindwall, bördig från Stockholm men numer verksam i katedralen Saint-Esprit i Paris.

Peter Nova

Fredag 22 september kl 18.00 och
Lördag 23 september kl 18.00
Ungdomskören framför musikalen Peter Nova av Jan-Erik Sääf och Ola Hörling. Peter är en ung kille som blir kändis över en natt med hjälp av popmanagern Billy Business. Hans relation till föräldrarna, kompisarna och flickvännen ställs på sin spets allteftersom han överger sina goda värderingar och lever Rock’n Roll-liv. Först när hans bäste vän dör av en överdos kommer han till besinning och söker sig tillbaka till det som är verkligt viktigt i livet.

Big Papa’s Jazzmen

Tisdag 3 oktober kl 19.00
Jazzkonsert med svängiga tongångar som får taket att lyfta.

Mass of the Children

Söndag 8 oktober kl 18.00
I denna mässa av John Rutter varvas de vanliga Missa Brevissatserna med brittiska dikter från olika århundraden samt någon mer välkänd psalmmelodi. Medverkar gör kyrkans vuxenkörer, barn- och ungdomskör, orkestern Filialen och solisterna Annelie Hedman och Christian Zetterberg. Dirigent Astrid Wennerholm.

Finland - 100 år!

Fredag 20 oktober kl 18.00
Gospelkonsert med Joel Hallikainen för att fira Finlands 100 års jubileum.

Piano & Orgel

Söndag 22 oktober kl 18.00
Sergej Rachmaninovs 2:a pianokonsert kommer framföras med stjärnpianisten Anna Christensson och organisten Fredrik Ewaldsson. Orkestern är utbytt mot den mycket mångsidiga och klangrika läktarorgeln.

Brahms Requiem

Söndag 5 november kl 18.00
Sundbybergs motettkör tillsammans med Lidingö motettkör, stor orkester och solister framför Ein Deutsches Requiem av Johannes Brahms.

Luthers ungar

Tisdag 7 november kl 18.00
Musikalen Luthers ungar av Karin Runow framförs med församlingens barnkörer.

Kammarmusik

Söndag 12 november kl 18.00
Konsert med pianisten Terés Löf och cellisten Erik Wahlgren. Tillsammans kommer de att framföra musik av bl a Beethoven.

Finalkonsert - läktarorgeln 10 år!

Söndag 26 november kl 18.00
Som avslutning på läktarorgelns 10-årsjubileum kommer vi få lyssna till pampiga tongångar med orgel och brass. Medverkar gör Solna Brassband under leding av Emil Björklund och organist Fredrik Ewaldsson.

Vi sjunger in advent!

Söndag 3 december kl 18.00
Traditionsenlig adventskonsert med Sundbybergs kyrkokör under ledning av Fredrik Ewaldsson. Medverkar gör också brasskvintett och sångsolist.

De vackraste julsångerna på finska

Lördag 9 december kl 16.00
Lyssna till de vackraste julsångerna på finska framfört av finska kören.

Adventsjazz

Söndag 10 december kl 18.00
I flera år har vi fått njuta till Sundbybergs jazzklubbs husbands återkommande jazzkonsert i adventstiden. I år är inget undantag. Missa inte en konsert fylld av härliga jazzstandards i julens tecken.

Lucia, Lucia

Onsdag 13 december 19.00
Musikgudstjänst med Luciatåg. Medverkande: Ungdomskören, Barnkören Sångfåglarna och Voces Nostris

Julkonsert

Söndag 17 december kl 18.00
Sundbybergs motettkör med gäster framför julklassiker.

Carols vid Betlehem

Lördag 6 januari kl 15.00
Välkomna till musikgudstjänst med Sundbybergs kyrkokör och Sundbybergs orkesterförening under ledning av Fredrik Ewaldsson.