Svenska kyrkan i Sundbyberg Besöksadress: Prästgårdsgatan 11, 17232 SUNDBYBERG Postadress: BOX 1170, 17224 SUNDBYBERG Telefon:+46(8)6353350 E-post till Svenska kyrkan i Sundbyberg

Gålölägret

Gålölägret är ett konfirmationsläger som välkomnar dig som går i grundskola, resursskola, specialskola, träningsklass eller särskola. De flesta som är med på Gålölägret är mellan 14–18 år.

Om Gålölägret

Vad är Gålölägret? Gålölägret är ett konfirmationsläger som drivs av Högalids församling med stöd av Stockholms stift.

Var? På Gålögården utanför Stockholm

Vem kan gå på lägret? De flesta som går på lägret är ungdomar mellan 14 och 18 år. Ibland händer det att någon deltagare är några år äldre. Både ungdomar med och utan behov av särskilt stöd är välkomna! Gålölägret är för dig som går i grundskola, resursskola, specialskola eller särskola.

Hur många platser finns det på lägret? Det finns 20 platser på lägret.

Hur många ledare finns det på lägret? Det finns cirka 10 ledare på lägret. De flesta är mellan 20 och 30 år och har erfarenhet av att arbeta med ungdomar. Det finns också en lägerpräst och en chef, en person som har huvudansvar för lägret.

Är det några träffar innan lägret? Innan lägret bjuds alla deltagare in till individuella informationssamtal. Då får deltagarna träffa några av ledarna och veta mer om lägret. Informationssamtalen är viktiga för att ledarna ska kunna avgöra hur varje konfirmand ska kunna få rätt stöd under lägret.

Här kan du läsa mer

Gunilla Lindén, präst