Svenska kyrkan i Sundbyberg

Drop-in-dop för alla åldrar

Dopet sägs näst efter bröllopet ha blivit den nya stora familjefesten, vilket många förknippar med måsten och höga kostnader. Svenska kyrkan i Sundbyberg vill erbjuda ett alternativ till detta och bjuder därför in till drop-in-dop.

Ett dop måste inte vara storstilat och dyrt, det går utmärkt att hålla det litet och intimt. Därför erbjuder vi ett alternativ som ändå är festligt: drop-in-dop med kaffe och tårta.

Att man inte låtit döpa sitt barn kan bero på flera saker, men ofta är det en fråga om tidsbrist, att man i en stressig vardag helt enkelt inte har tid över för ett dop.

Många småbarnsföräldrar som jag har pratat med har ofta haft intentionen att låta döpa sitt barn redan när det är bebis, men de hann inte med att planera dopet det första intensiva året med ett nyfött barn och allt vad det innebär.

Aldrig försent
Om man vill slippa planera i månader för ett dop, så är ett drop-in-dop ett bra alternativ. Nu kan man komma till kyrkan precis som man är på ett redan fastställt datum och inbjudan gäller oavsett hur gammal man är.

Vi välkomnar människor i alla åldrar eftersom dopet inte har någon åldersgräns. Den äldsta person som blivit döpt i församlingen var faktiskt en kvinna som skulle fylla 92 år, så det är alltså aldrig försent att bli döpt

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

För kontakt och mer information

Görel Jonsson, bokning | 08-635 33 59 | e-post

En viss förhandsplanering behövs dock även för det minsta dop och därför kommer den som vill bli döpt att få träffa en präst, en musiker och en kyrkoskrivare precis innan dopet äger rum.