Gudstjänst

Att komma samman till gudstjänst är något som troende människor har gjort i alla tider, världen över, för att få dela gemenskapen med varandra och uttrycka både glädje, frågor, sorg och tacksamhet inför Gud. Detta kan ske på många olika sätt - genom sång, musik, bön, texter, predikan och tystnad.

Varje söndag firar vi gudstjänst i någon eller några av våra kyrkor. Gudstjänsternas tider kan variera, men i vår huvudkyrka på Styrsö är det alltid klockan 11:00.

Vi firar gudstjänster i någon av våra kyrkor varje söndag:

Styrsö 11:00 varje vecka
Donsö 11:00 varje vecka
Vrångö 15:00 varje vecka
Asperö 16:00 varannan vecka
Brännö 17:45 en gång per månad
Köpstadsö 18:00 i Köpstadsö gamla skolhus en gång per månad

Vi firar många olika typer av gudstjänster och ibland är det nattvard, då kallas det mässa. Nattvarden är en enkel måltid med bröd och vin, som Jesus själv har instiftat och då vi kommer särskilt nära honom.

Ibland har vi speciella familjegudstjänster, där barnen ställs i centrum på ett särskilt sätt. Vi har även musik- och temagudstjänster. Välkommen att hitta den typ av gudstjänst som passar dig bäst.