Styrsö församling Besöksadress: Brattenvägen 48-50, 43084 STYRSÖ Postadress: Västra Frölunda pastorat, Frölunda kyrkogata 2, 42147 Västra Frölunda Telefon: +46(31)7316450 E-post till Styrsö församling

Dop

Genom dopet upptas människan i Kristi kyrka och blir medlem i Svenska kyrkan och en del i gemenskapen

Vad som än händer i livet, gäller dopet och de löften som hör det till, där det viktigaste av allt är Jesu ord ”Jag är med er alla dagar till tidens slut”.

Ofta är det små barn som döps vid några månaders ålder, men det finns inga regler för hur gammal en person ska vara vid dop.  Svenska kyrkan döper också ungdomar och vuxna.  Dopet kan ske i samband med en av våra ordinarie gudstjänster eller i en enskild gudstjänst, som ni tillsammans med prästen kommer överens om. Vid ett dop brukar en eller ett par faddrar till barnet utses, som ni som föräldrar ger det stora förtroendet att ha en särskild kontakt med ert barn och att tänka på det i sina förböner. När ni har kommit överens om tid och plats för dopet, tar prästen som ska döpa kontakt med er för ett dopsamtal. Där går ni igenom hur gudstjänsten går till och vad dopet innebär.

Sedan den 1 januari 2000 är dopet grunden för medlemskap i Svenska kyrkan.

Telefontider: mån-fre, kl. 09:00-16:00
E-mail: Styrsö församling
Adress: Brattenvägen 48-52, 430 84 Styrsö
Postadress: Box 2, 430 84 Styrsö