Styrsö församling Besöksadress: Brattenvägen 48-50, 43084 STYRSÖ Postadress: Box 2, 43084 STYRSÖ Telefon: +46(31)7318120 E-post till Styrsö församling Webbplats

Begravning

Då det värsta drabbar oss, vi förlorar någon nära, då är vi som mest sårbara. Vad händer egentligen och vem har ansvar för vad?

Vad det gäller begravningsgudstjänsten är det viktigt att du som är sörjande får möjlighet att vara med och påverka så att den avspeglar det som känns rätt för dig och den person du har mist.  Detta gäller valet av psalmer, musik, utsmyckning, osv.  Stunden i kyrkan är menad att vara till dels för att minnas och lämna över till Gud, och dels för att ge tröst och stöd att gå vidare för de som lever kvar.

Vi kommer att ringa i kyrkklockorna klockan 11 vardagen närmast efter dödsfallet, s k ”själaringning”, och vi informerar dig innan så du vet säkert vilken dag och vilken kyrka det är. Du blir också kallad till ”tacksägelse” i samband med gudstjänst, som i regel blir söndagen närmast efter dödsfallet.  Då läser prästen upp namn, ålder och dödsdatum för den avlidne, vi ber för den avlidne och de sörjande och kyrkklockorna får ringa en stund till minne och eftertanke.

Vid ett dödsfall är det ofta begravningsbyrån som har den första kontakten med de sörjande, och de förmedlar den sedan vidare till församlingen där begravningen ska hållas.  Vare sig det går till så, eller om du ringer till expeditionen direkt så kommer den aktuella prästen att kontakta dig för samtal inför begravningen.

församlingsexpeditionen

Expedition är öppen vardagar och belägen i Styrsö prästgård.

Tel: 031-731 81 20 vardagar 9:00-12:00
E-postadress: Styrsö församling