Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Konfirmand 2024/2025

Välkommen att bli konfirmand i Strömstads pastorat

Var och när träffas grupperna?

De grupper du kan välja mellan är:

· Måndagsgrupp kl. 16-18

· Onsdagsgrupp kl. 16-18

(Varje grupp har ett maxantal.)

Vi kan även erbjuda individuell läsning för konfirmander med särskilda behov och vuxenkonfirmation. Kontakta oss för mer information.
(Undervisningen anpassas efter individens förmågor och behov. Här görs en individuell läsplan upp tillsammans med konfirmanden.)

Undervisningen för måndags- och onsdagsgrupperna sker i Paepkegården bredvid Strömstads kyrka.

Konfirmation hålls i Strömstad kyrka lördagen den 24 maj

Folder Konfirmand 2024/2025

För att anmäla sig behövs denna blankett  fyllas i och lämnas in senast vid inskrivningen som sker den 21 augusti 2024 kl. 18.00 i Strömstads kyrka.
Det går även bra att skicka eller lämna in blanketten till
Pastorsexpeditionen, Södra Kyrkogatan 10, 452 30 Strömstad

Har du frågor?

Hör av dig till:
Johan Törnblom, johan.tornblom@svenskakyrkan.se eller tel. 0526-183 16

Du som konfirmand

I Konfirmationsgudstjänsten får du tillsammans med dina medkonfirmander bekräfta ditt dop.  Men innan dess får ni under två terminer mötas i konfa-undervisningen, för att ta del av de teoretiska kunskaper som vi hoppas ska hjälpa er att bygga upp och stärka er relation till Gud och kyrkan.

Under en människas liv så tas väldigt många steg. Ett av stegen kan vara  konfirmationen. Ambitionen med undervisningen är att du ska växa, växa i tro, växa som människa, och växa in i församlingen.

Vi önskar att du som blir konfirmand kommer som den du är.  Ta med dig dina
    erfarenheter och din syn på världen så utvecklas vi tillsammans.
    I mötet med varandra kan vi dela med oss av vad Jesus har gjort för oss och vi får hjälpa varandra att identifiera Guds närvaro i våra liv.

Du behöver inte vara döpt för att  börja konfirmandtiden, men för att konfirmeras. Vi döper ofta konfirmander under läsåret.

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på några vanliga frågor om konfirmation.

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.