Konfirmand 2021/2022

Det finns fortfarande möjlighet för några fler att anmäla sig! Fyll i anmälningslappen som du hittar här och sänd in den till oss, allra senast 1/9.

En person med ett korsarmband målar en liten trähäst.

Ny konfirmandgrupp våren 2022

Gruppen är för dig som med hjälp av musik, färg och form vill samtala om vänskap, bibelberättelser och livet m.m. Du som har en synlig eller osynlig funktionsnedsättning och /eller har behov av särskilt stöd är extra välkommen. Kontaktuppgifter hittar du här.

Konfirmandgrupper

Under två terminer kommer du få delta i församlingslivet, genom att delta i gudstjänster och verksamheter som församlingen erbjuder.

Upplägget, utifrån vad vi hoppas kunna genomföra, presenteras här. Men vi kommer självklart vara tvungna att anpassa undervisningen efter de råd och restriktioner som gäller pga. covid-19.

Har du frågor så tveka inte på att kontakta oss för att får svar.

- Veckogruppen i Pæpke, för årskurs 8 & 9

I detta alternativ deltar du i en träff per vecka.
Träffarna kommer att vara på onsdagar och startar med fika.

Utöver detta tillkommer 2 helgläger samt några helgaktiviteter.
Du ska även delta i pastoratets gudstjänstliv.

Konfirmation i Strömstads kyrka, maj 2022

Helggruppen i Skee, för årskurs 8 & 9 - utgår pga för få deltagare

Har du frågor?

Hör av dig till:
Birgitta Qvillby Nordgren, tel. 0526-183 05 eller via birgitta.qvillby.nordgren@svenskakyrkan.se

Om du har särskilda behov eller några speciella önskemål för att just din konfirmandtid ska bli så bra som möjligt, så är du mycket välkommen att kontakta oss.

Hur ser konfaundervisningen ut?
Det skiljer sig från gång till gång. Vissa pass jobbar vi mycket med texter medan andra pass jobbar vi kreativt eller praktiskt.

Jag tycker det är jobbigt att gå in i nya miljöer, kan konfan vara jobbig
för mig?
Självklart kan saker kännas jobbiga men ju mer vi får reda på i förväg desto mer kan vi anpassa passen för att du ska trivas och känna dig trygg.

Måste jag ha en tro?
För att du ska tycka konfan är intressant så bör du vara nyfiken på kyrkan och Gud. Men att kunna formulera din tro i ord är inte ett krav för att bli konfirmand.

Du som konfirmand

I Konfirmationsgudstjänsten får du tillsammans med dina medkonfirmander bekräfta ditt dop.  Men innan dess får ni under två terminer mötas i konfaundervisningen, för att ta del av de teoretiska kunskaper som vi hoppas ska hjälpa er att bygga upp och stärka er relation till Gud och kyrkan.

Under en människas liv så tas väldigt många steg. Ett av stegen kan vara  konfirmationen. Ambitionen med undervisningen är att du ska växa, växa i tro, växa som människa, och växa in i församlingen.

Vi önskar att du som blir konfirmand kommer som den du är.  Ta med dig dina
erfarenheter och din syn på världen så utvecklas vi tillsammans.
I mötet med varandra kan vi dela med oss av vad Jesus har gjort för oss och vi får hjälpa varandra att identifiera Guds närvaro i våra liv.

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på några vanliga frågor om konfirmation.

Konfirmander i sina kåpor vid en sjö.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.