Församlingspedagog eller motsvarande

Strömstads pastorat söker en pedagog till barn-, unga- och familjeverksamheten.

Strömstads pastorat i norra Bohuslän är en underbar plats med havet i väster samt norska gränsen i norr och öster. Staden är en blandning av det bästa med en småstad och det bästa med en storstad samtidigt som omgivningarna består av både kust- skogs- och odlingslandskap. Pastoratet består av och 3 församlingar med 8 kyrkor och 4 församlingshem. 

Dina arbetsuppgifter

Som pedagog hos oss kommer du att vara ansvarig ledare för delar av pastoratets livliga barn-, unga- och familjeverksamhet, främst inom verksamhet för barn och familj. Du kommer vara en del av ett team bestående av 5-6 medarbetare, med olika kompetenser, vilka alla arbetar med verksamhet riktat till åldrarna 0-25 samt familjer. 

Tjänsten innebär arbete i hela Strömstads pastorat, men till största delen i Pæpkegården som ligger i direkt anslutning till Strömstads kyrka. Du arbetar självständigt så väl som i grupp med verksamhet för barn, unga och familjer både under dag- och kvällstid. Helgtjänstgöring ingår också i arbetet med delaktighet i gudstjänster, med jämna mellanrum. Lägerverksamhet kan förekomma.

 

Din profil

Du har ett stort hjärta för barn och att få människor att växa i tilliten till Gud. Du har ett pedagogiskt sätt och har lätt för att undervisa barn i kristen tro. Du tycker om att ha varierande arbetsuppgifter och förväntas skapa goda relationer med människor i olika åldrar och livssituationer. Du har god samarbetsförmåga och ett eget driv.  

 

Kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har pedagogisk utbildning. Har du erfarenhet av arbete inom Svenska kyrkans barn- och ungdomsverksamhet är det meriterande. Naturligtvis har du medlemskap och förankring i Svenska kyrkans tro och liv. Skaparglädje och kreativitet är betydande för denna tjänst. Sång och musik är också viktiga inslag i verksamheten så det är meriterande om du spelar något instrument. 

 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Körkort är en nödvändighet.

 

Omfattning: 100% tillsvidare eller enligt överenskommelse (varav 6 mån provanst.)

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2022-05-29

 

Din ansökan med personligt brev och CV sänder du in via JobTip eller till förvaltningsassistent Anna Rask, anna.rask2@svenskakyrkan.se  

 

Upplysningar om tjänsten:  
Kyrkoherde Olle Åsenius tel. 0526-18301
Diakon och konfirmandansvarig Birgitta Qvillby Nordgren tel. 0526-18305                    Musiker och konfirmandledare Christer Nordgren tel. 0526-18312

Facklig representant Vision Stefan Haugsnes tel. 031-7713079

Foto: Anna Rask