Other languages with Google Translate

Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon:+46(152)23400 E-post till Strängnäs stift

Publicerat

Biskop Johan Dalmans böcker, krönikor och artiklar.

Högt i tak i heliga rum (Verbum 2019). Beställ här

Kyrkobyggnader och kyrkorum är aldrig tomma, aldrig tysta. De rymmer Guds tilltal, och det gör dem oändligt värdefulla.

Vad händer när vi med tron och traditionen i ryggen utforskar möjligheten att bruka våra kyrkobyggnader på ett nygammalt sätt? Hur tar vi vara på Svenska kyrkans viktigaste materiella resurs? Vågar vi låta flyttlassen gå från kanslihus och församlingshem tillbaka till kyrkobyggnaden? Vad händer när fler ”får en egen nyckel” till kyrkorummet?

Denna bok är tänkt att vara till hjälp för kyrkoherdar, förtroendevalda med flera - för alla som har ansvar för kyrkobyggnaderna.

Följ med och se (Verbum 2016) är biskop Johan Dalmans herdabrev till Strängnäs stift.

"Johan, följ med och se…" Med den uppmaningen från en katolsk nunna började biskop Johan Dalman sin tros resa. I sin bok säger han det samma till oss alla: Följ med och se!

Budskapet i biskop Johan Dalmans herdabrev är samma inspirerande fokus som han har haft under sitt första år som biskop. Han uppmanar ständigt alla med orden: Be, Bry dig och Fira gudstjänst.
Längs med vägen får man som läsare möjlighet att lära känna kyrkan och upptäcka kristen tro via bön, gudstjänst och vikten av att bry sig om varandra.

Illustrationerna är gjorda av Anna Blåder, illustratör som arbetar i Nyköpings församling som kommunikatör.

Smakprov ur boken.

Böckerna finns till försäljning via Verbum.

Pärlor för livet är en introduktionsbok till Frälsarkransen.
Till dess 20-årsjubileum har Johan Dalman, sedan många år en av dem som ber och mediterar med Frälsarkransen, skrivit Pärlor för livet (Verbum, 2015.)