Tro & liv - UTSTÄLLNING

Välkommen till Strängnäs domkyrka. Ta del av historien och forma framtiden. ”Tro & liv - Strängnäs stift 900 år”. Hela 60 olika kyrkor och församlingar finns representerade i utställningen på olika sätt. Start 5/9.

Omkring år 1120 nämndes Strängnäs stift för första gången i det så kallade Florensdokumentet. Utifrån det firar Strängnäs stift i år 900 år. Utställningen i Strängnäs domkyrka är en del av det firandet och speglar århundraden av tro och liv i vårt stift.

Runt om i domkyrkan finns lånade föremål, foton och filmer från olika kyrkor i stiftet. De är placerade utifrån olika teman och representerar alltifrån psalmer, dop, konst, guld och kyrkorum. Texterna till teman är skrivna av biskop em Jonas Jonson.

Hela 60 olika kyrkor och församlingar finns representerade i utställningen på olika sätt. Här kan du ta del av historien och vara med att forma framtiden.

Kom på egen hand eller ta med en liten grupp och se ”Tro & liv - Strängnäs stift 900 år”.

Välkommen till din domkyrka!

Utställningen pågår:
5/9 – 15/11, under domkyrkans öppettider:

Informationen som pdf