Tolken Misha Tavassoli är Årets Strängnässtiftare 2019

Nyhet Publicerad

Utmärkelsen Årets Strängnässtiftare 2019 har idag av stiftsstyrelsen tilldelats Misha Mikael Tavassoli, för sitt generösa ideella engagemang för medmänniskor i Vingåker.

Utmärkelsen Årets strängnässtiftare tilldelas enskilda eller grupper som genom sina insatser haft särskild betydelse för kyrkans förnyelse, liv och arbete i Strängnäs stift.

Misha Mikael Tavassoli fick blommor, diplom till och en ikon till minne av dagen. Det överlämnades av biskop Johan Dalman i samband med att stiftsfullmäktige idag sammanträdde i domkyrkan i Strängnäs.

Misha Mikael Tavassoli  får utmärkelsen med följande motivering:

”För den beredvillighet och generositet med vilket han på ideell basis ger av tid och engagemang för att möta materiella och andliga behov hos medmänniskor i Vingåker.”

Misha Mikael Tavassoli kom till Sverige för 13 år sedan från Persien/Iran. Han och hans syster gick i kyrkan och fick hjälp att få predikan översatt.

- Jag är tacksam för den hjälp jag fick. Nu vill jag hjälp andra, säger Misha Mikael Tavassoli.

Misha Mikael Tavassoli, Västra Vingåker, har idag av styrelsen för Strängnäs stift tilldelats utmärkelsen Årets Strängnässtiftare. Biskop Johan Dalman överlämnade diplom, blommor och en ikon i samband med stiftsfullmäktiges sammanträde i Strängnäs domkyrka.