Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift

Strängnäs stift söker: Stiftsdiakon för utveckling av diakonalt arbete

Diakoni är ett av tre fokusområden för Strängnäs stift under den kommande treårsperioden. Vi kraftsamlar nu för att stärka och utveckla arbetet med att främja församlingarnas diakonala uppdrag.

Därför söker vi ytterligare en stiftsdiakon som tillsammans med andra stiftsmedarbetare inom området ska arbeta för kunskapshöjning, ökad medvetenhet om uppdrag och roller i det diakonala arbetet samt stimulera till fortsatt utveckling av församlingarnas diakonala uppdrag.

Strängnäs stift har en processorienterad arbetsorganisation. Arbetssättet innebär att många medarbetare arbetar utifrån olika roller vid olika tillfällen och att det ligger både ansvar och befogenheter i medarbetarrollen. Med uppgiften i centrum ställs medarbetarnas kompetens till förfogande i de uppgifter där kompetensen behövs.

Arbetsuppgifter
Ditt fokus kommer att vara stöd till församlingar när det gäller metodutveckling, processtöd för projekt samt stöd i olika nya och gamla verksamhetsområden. Du ansvarar för att forma stöd till församlingens översyn och planering av sitt diakonala uppdrag.

Du kommer också att gå in i generalistuppgifter i stiftets främjande- och tillsynsarbete, till exempel inom ramen för Strängnäsmodellen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är diakon i Svenska kyrkan. Du har bred erfarenhet av församlingstjänst och diakonalt utvecklingsarbete.  Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva projekt. Erfarenhet av att söka olika former av EU-bidrag är meriterande.

Arbetet innebär många församlingsbesök och du behöver därför ha körkort och tillgång till bil.

Personliga egenskaper
Du är en utvecklingsinriktad inspiratör som bygger nätverk, skapar goda relationer och har förmåga att engagera människor i att forma och utveckla det diakonala uppdraget.

För upplysningar om tjänsten, kontakta stiftsdirektor Fredrik Selander, telefon 0152-234 32, e-post Fredrik Selander eller personalsekreterare Chatrine Eriksson, telefon 0152-234 38, e-post Chatrine Eriksson.

Facklig företrädare för KyrkA är Anna Forsström, KyrkA, telefon 019-15 47 01 och för Vision Jessica Engström, telefon 0152-234 39.

Ansökan
Ansökan, personligt brev och cv, skickas till Strängnäs stift. Ange referensnummer SS 2018-43 2.1.1

Sista ansökningsdag är den 15 mars. Intervjuer äger rum i slutet av mars/april. Domkapitlet intervjuar den 26 mars. Tillträde 15 augusti 2018, eller enligt överenskommelse.

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering- och rekryteringstjänster.