Anställda och besökare berättar om sina erfarenheter av att leva och vara kyrka i Malmö, Dalaberg i Uddevalla, Bergsjön i Göteborg, Södertälje, Botkyrka, Flemingsberg och Skärholmen i Stockholm. Det är mångkulturella stadsdelar som inte sällan förknippas med skjutningar och konflikter. Premiärvisningen i Hallunda Folkets hus präglades av fest och glädje - och trots de svårigheter som kommer fram i filmen är det också eftersmaken av "Framtiden bor hos oss". Glädje och framtidstro.
I första året får vi bland annat möta Malmödiakonen Ebba som ska hämta två stora påsar med ett annorlunda bakverk och församlingsdiakonen Jonathan i Bredäng som går i sin frusna trädgård och funderar över liknelsen med senapskornet, och namnet Framtiden bor hos oss.
Filmerna läggs ut på fredagar på nätverkets Youtubekanal.
Filmaren Tobias Olingdahl är sedan nyligen kommunikatör i Södertälje församling.
Framtiden bor hos hos (FBHO) är ett nätverk som idag består av ett 30-tal församlingar och pastorat i Svenska kyrkan. Nätverket består av församlingar/pastorat i mångkulturella och mångreligiösa områden i Malmö, Skövde, Eskilstuna, Göteborg, Linköping, Norrköping, Borås, Trollhättan, Södertälje, Gävle, Örebro, Uddevalla, Uppsala och Stockholm. Nätvekets intention är att reflektera kring vad som är kyrkans uppdrag i en mångreligiös och mångkulturell kontext.