Ny kyrkoherde välkomnas till Flen, Helgesta-Hyltinge församling

Nyhet Publicerad

På söndag, den 20 februari, välkomnas Jael Ahlin som ny kyrkoherde i Flen, Helgesta-Hyltinge församling.

Biskop Johan Dalman celebrerar och Jael Ahlin predikar. I högmässan medverkar även prost Thore Rosenberg, församlingens körer samt komminister Mats Blomqvist, kantor Ann-Cathrine Högberg Wingren, organist Tommy Karlsson och diakon Carin Garbåge Kylestorp.

Efter högmässan serveras mat och kaffe i Helgesta församlingshem.

Tid: Söndag den 20 februari, kl. 11:00.
Plats: Helgesta kyrka.

Jael Ahlin, 47 år, prästvigdes för Visby stift 2015. Hon tillträdde som kyrkoherde i Flen, Helgesta-Hyltinge församling den 20 januari.

Jael Ahlin ser fram emot att lära känna sin nya plats och det nya uppdraget som kyrkoherde.

– Jag har längtat till ett mindre sammanhang så jag är väldigt glad över att få vara här. Det är ett stort arbete att nå utanför kyrkan och berätta vad vi är och vad vi gör. Jag vill skapa ett bra barn- och ungdomsarbete för dem som bor här och forma ett arbetslag där man ser fram emot att gå till jobbet och arbeta tillsammans för kyrkans uppdrag, säger Jael Ahlin.

Jael Ahlin har en bakgrund som journalist och har arbetat med tv, radio samt som skribent och fotograf. Som nyvigd präst arbetade hon i Klinte pastorat och närmast kommer hon från Haninge pastorat där hon arbetat som marinpastor i 4 år.

– Inom det militära finns en arbetsmässig tydlighet som jag uppskattar och tar med mig. God ordning och tydlighet, inställningen att allt kan lösas samt en glädje i att arbeta är grunden i hur jag är och vad jag gör.