Biskop Johan Dalman visiterar Kumla pastorat

Nyhet Publicerad

På onsdag och torsdag, den 30-31 januari, genomför biskop Johan Dalman en visitation i Kumla pastorat. Programmet rymmer bland annat besök på Kumla-anstalten.

 

Biskopen kommer till Kumla pastorat för att lyssna och samtala med medarbetare om glädjeämnen och utmaningar. Biskopen möter också kyrkorådet för samtal.

Under visitationen kommer biskop Johan bland annat att besöka två av de största arbetsplatserna i pastoratet. På onsdagen besöker biskopen och medarbetare från stift och pastorat Kumla-anstalten, och på torsdagen blir det ett besök på Fortum Waste Solution.

På onsdagskvällen möter biskopen Ungdomsgruppen för ett samtal med rubriken ”Följ med och se”. Om kallelse och om att ge av sig själv och sin tid till Guds tjänst.

Biskopsvisitationen avslutas med en Visitationshögmässa den 10 februari i Kumla kyrka.

 

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11


Fakta

Visitationer i stiftets församlingar hör samman med biskopens uppdrag att värna kyrkans enhet och samhörighet. I Strängnäs stift sker detta arbete i den så kallade Strängnäsmodellen. Den bildar en tolvårscykel där visitationer, möten i Strängnäs och årliga möten i församlingen ingår. Genom de regelbundna mötena får församlingen ett kontinuerligt stöd, samtidigt som stiftet i bättre kan anpassa sitt arbete efter församlingarnas behov.