Biskop Johan Dalman välkomnar ny kyrkoherde i Hallsbergs församling

Nyhet Publicerad Ändrad

På söndag, den 5 februari, välkomnas Magnus Segendorff som ny kyrkoherde i Hallsbergs församling. Biskop Johan Dalman tar emot den nya kyrkoherden i en högmässa då både barn- och vuxenkörer sjunger.

Tid: söndagen den 5 februari, kl. 10:00.

Plats: Sockenkyrkan

Efter gudstjänsten är det lunch och fika i församlingsgården. Barnlokalerna är öppna för lek.

Välkomna att närvara!

Magnus Segendorff, 43 år, prästvigdes 2010 för Linköpings stift. Han har verkat som präst i Strängnäs stift sedan 2011 då han blev komminister i Katrineholms församling. Senast kommer han från en tjänst som kyrkoherde i Sköllersta församling.

– Jag bor i Snavlunda och har åkt igenom Hallsberg nästan varje dag i åtta år och alltid sneglat på kyrkorna – och nu är jag här, säger Magnus Segendorff.

– Jag ser fram emot att få tjäna kyrkan och bygga en gemenskap som är öppen för alla. Kyrkan hålls inte samman av sina gränser, utan av sitt centrum som är Jesus Kristus.

Innan Magnus Segendorff blev präst jobbade han som fritidsledare i Vreta klosters kyrka under flera år, han har även hunnit med en sju månaders utlandstjänstgöring i Kosovo för försvarsmakten. Han är gift och har två barn och tycker om att spela fotboll och laga mat.