Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift Webbplats

Lediga tjänster

Strängnäs stift arbetar med att stödja och inspirera anställda och förtroendevalda i stiftets församlingar. Geografiskt omfattar stiftet huvudsakligen Södermanland och Närke. Stiftskansliet ligger intill domkyrkan i Strängnäs. Där arbetar vi i medeltida hus i moderna flexibla arbetsmiljöer.

Strängnäs stift omfattar 54 självständiga församlingar och pastorat i Södermanland och Närke. Stiftskansliet har ca 50 medarbetare i Strängnäs men har verksamhet även vid Stiftsgården Stjärnholm utanför Nyköping, samt teckenspråkig verksamhet i Örebro.

---------------------------------------------------------

Lediga tjänster inom Strängnäs stift

Driven och problemlösande Stiftsjurist sökes!

Som stiftsjurist kommer du att arbeta brett i stiftsorganisationen med juridik som grund. Tjänsten passar dig som vill vara med i olika sammanhang och kläcka idéer, tänka strategiskt och inte endast arbeta med traditionellt juristarbete.

Stiftsjuristen är sekreterare i stiftsstyrelsen, vilket innebär beredning av remissvar och andra ärenden. Inom ramen för arbetet med struktur och samverkan driver du utvecklingsprojekt och utredningar i indelningsärenden. Du kommer även genomföra utbildningar för anställda och förtroendevalda inom stiftet gällande juridiska och organisatoriska frågor

Vidare kommer du, tillsammans med en juristkollega, att arbeta med juridisk rådgivning både till församlingar och inom stiftsorganisationen.

Läs mer här. Välkommen med din ansökan!

Lediga tjänster inom Svenska kyrkan

Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något man tror på, och oftast arbete med människor på olika sätt.

Klicka här (hela landet)