Köp ett år - eller flera

Med anledning av Strängnäs stifts 900-årsfirande startas nu en jubileumsinsamling. Målet är att samla in ettusen kronor per år.

– Tanken är att man ”köper” ett eller flera år för 1000 kronor styck. En församling vill kanske uppmärksamma ett antal årtal ur den lokala historien. En enskild person vill kanske påminna sig om något viktigt år i det egna livet. Själv tänker jag blanda annat sponsra mitt födelseår 1960, säger biskop Johan.

– Maffigt vore såklart om alla årtal och mer än det blev tagna. Man kan ju alltid hoppas på att någon Lottomiljonär klipper till och tar ett helt sekel!

Insamlingen ska komma många till del och samtidigt påminna om trons grundsanning – alla är vi ett i Kristus. Pengarna från insamlingen kommer att fördelas lika mellan:

• Vänstiftet i Tanzania som är hårt drabbat av Corona och översvämningar.
  • Vänstiftet i Jordanien och det Heliga landet: Corona innebär fullständig kollaps för den besöksnäring som många där livnär sig på.
  • ACT Svenska kyrkan, som genom samarbetskyrkor och partners runt om i hela världen stöttar de allra mest utsatt i sviterna av coronapandemin.
  • Strängnäs domkyrka. Något att smycka domkyrkan med till minne av stiftets 900-årsjubileum.

Insamlingen pågår hela jubileumsåret 2020. Här kan du se vilka år som hittills är ”köpta”.

delta i insamlingen

Swisha som enskild, församling eller organisation 1000 kronor per det år du/ni vill uppmärksamma.

Swishnumret är: 123 59 343 69

Ange på inbetalningen vilka år du/ni ”sponsrar”.
Flera sponsorer kan stötta samma år.

Skriv också årtal och motivation och skicka till
magdalena.ohrling@svenskakyrkan.se

Bankgiro. Det går också bra att betala för ett år genom att sätta in pengar på BG 164-9524. Märk inbetalningen  med ”Jubileumsinsamling” samt församlingsnamn och vilket/vilka år ni köper.

Informationen som pdf