Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon:+46(152)23400 E-post till Strängnäs stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmationsläger 2020

Upplev en både lärorik och rolig tid på konfirmationsläger på Stiftsgården Stjärnholm!

Strängnäs stift ordnar varje år ett läger på stiftsgården Stjärnholm. Här finns både kyrka och kapell. Och inte minst - en fantastisk miljö med nära till skog och hav, god mat och sköna sängar.

Med havet och naturen inpå knutarna finns alla möjligheter till en omväxlande vistelse, med många aktiviteter. Mysiga grillkvällar i kåtan, fotbollsspel på de enorma gräsmattorna, kanotpaddling eller bad i havet.

Konfirmationstiden brukar beskrivas som ett minne för livet - en milstolpe - då de stora frågorna om kärlek, tro och liv får stå i centrum. Men kanske allra främst ett bestående minne av stark gemenskap, nya vänner, många skratt och din egen upplevelse av Gud.

Lek varvas med allvar och utflykter varvas med andakter och samtal om Gud. Gemenskap och kamratskap är värdeord för oss.

På konfirmationslägret får du lära dig om bibeln och kristen tro och innehållet i undervisningen har du chans att påverka så att vi tar upp frågor som är viktiga för dig.

Att konfirmeras på Stiftsgården Stjärnholm innebär att man deltar på tre läger; två helgläger och ett sommarläger. Mellan lägren går du i gudstjänst hemma i din församling.

Välkommen!

Konfirmationsläger 2020 är nu fullbokat.

Konfirmationsläger på stjärnholm 2020

Plats: Stiftsgården Stjärnholm vid havet utanför Nyköping.

Förträffar: 18-20 oktober 2019 och 27-29 mars 2020.

Sommarlägret: 1 5 juni-4 juli 2020.

Boende: Logi i flerbäddsrum i Nygården på stiftsgården Stjärnholm.

För: Dig som är mellan 14-17 år.

Ledarstab: Cecilia Sundkvist (pedagog), Lisbeth Strand Järpehag (musiker) samt präst och ytterligare vuxna och unga ledare.

Pris: 7 000 kr, då ingår all mat och boende under förträffar och sommarläger. Kostnaden faktureras av Strängnäs stift i tre delar, 2 000 kr inför varje helg läger och 3 000 kr inför sommarlägret.
(Tack till Syskonen Sege/bergs Stiftelse för ekonomiskt bidrag, som gör att konfirmationslägret kan subventioneras till 7 000 kr per konfirmand.)

Kontaktperson: Cecilia Sundkvist, pedagog och konfirmandansvarig på Stjärnholm, tel. 0152-234 86, e-post: cecilia.sundkvist@svenskakyrkan.se

Anmälan: Senast 18 september 2019
via anmälningsformulär här Lägret fullbokat för 2020

Administratör: Josefine Zeijlon, tel. 0152-234 87, e-post: josefine.zeijlon@svenskakyrkan.se

 

Bild: Magnus Aronson