Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift Webbplats

Insats för människor på väg in i arbetslivet

Svenska kyrkan i Strängnäs stift och Arbetsförmedlingen vill tillsammans öka möjligheten för nyanlända och andra att få en bra introduktion i arbetslivet.

Kan vi bli fler församlingar som tar emot människor för arbetsträning, rehabilitering eller integration?

Att vara med och ordna platser för arbetsträning är att möta människor för en viktig tid på väg vidare i livet!

Ibland är det svårt att veta vad som gäller kring olika former av insatser från Arbetsförmedlingen. Här finns en broschyr riktad till församlingar i Svenska kyrkan i Strängnäs stift för att guida er rätt i denna fråga och inspirera fler att göra en viktig insats för människor på väg in i arbetslivet!

Det här är en fantastisk möjlighet att berika församlingslivet samt att hjälpa till att berika livet för en annan människa. Våga se möjligheten! Det kostar i tid och engagemang men det kan ge så otroligt mycket tillbaka.

För Svenska kyrkan:
Helena Niemonen, stiftsdiakon, 0152-234 18