Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon: +46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Webbplats

Tala film, tala liv

För dig som tycker om att se och tala om film!

Vi ser en film tillsammans och för därefter ett enkelt samtal där den personliga upplevelsen av filmen är i fokus. Samtalet förs utifrån en känsla, en person och en scen som var och en fastnat för.

Tisdag 7 februari – luther (tyskland 2003)

2017 är det 500 år sedan Martin Luther enligt traditionen spikade upp sina 95 teser. Därför visar vi filmen Luther. Det är en spelfilm som skildrar Luthers liv, hans uppgörelse med avlatshandeln i katolska kyrkan, och hans arbete för att förnya religionen och göra den mer tillgänglig för folket.
Domherren-Kyrkans hus kl 19.00 Ingen föranmälan.

tisdag 7 mars – Ett rum i våra hjärtan (italien 2001)

Giovanni är psykolog och ger dagligen goda råd till sina patienter om hur de ska handskas med sina problem. Men när hans son omkommer i en dykolycka rasar Giovannis värld samman och nu är det plötsligt han som behöver hjälp. Filmen skildrar osentimentalt hur familjen hanterar och så småningom tar sig igenom sin sorg.
Domherren-Kyrkans hus kl 19.00 Ingen föranmälan.

tisdag 18 april– Broken flowers (usa 2005)

IT-entreprenören och kvinnokarlen Don Johnson har precis blivit lämnad av ännu en flickvän när han får ett anonymt brev på rosa papper. Brevet berättar att han har en 19-årig son från ett gammalt förhållande. Men vem är avsändaren? Ivrigt påhejad av sin deckartokiga granne ger sig ut på en spaningsresa för att besöka sina gamla flickvänner och för att ta reda på mer.
Domherren-Kyrkans Hus kl 19.00. Ingen föranmälan.

För mer information om Tala film, tala liv:

Pierre Schelander