Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon: +46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Tala film, tala liv

För dig som tycker om att se och tala om film!

Vi ser en film tillsammans och för därefter ett enkelt samtal där den personliga upplevelsen av filmen är i fokus. Samtalet förs utifrån en känsla, en person och en scen som var och en fastnat för.

Tisdag 3 oktober – Paulina (Argentina 2015)

Paulina väljer att ge upp en lovande advokatkarriär i Buenos Aires för ett jobb som lärare i en isolerad och fattig by på landet. Hon vill göra skillnad i människors liv. Driven av sina höga ideal och full av förhoppningar tar hon itu med arbetet, men inget är riktigt så enkelt som hon trott. Hon blir utsatt för ett brott och det förändrar hennes bild av de unga männen som är hennes elever.
Domherren-Kyrkans hus kl 19.00 Ingen föranmälan.

Tisdag 14 november– Idol (Palestina 2015)

Mohammed bor i Gaza och drömmer om att bli artist sjunga på stora scener. Tillsammans med sin syster och kompisarna bildar han ett band. De får olika spelningar, men det tuffa vardagslivet i Gaza gör att drömmen om att bli musiker känns långt borta. Tills han bestämmer sig för att satsa allt och på något sätt ta sig till uttagningarna av Arab Idol i Kairo.
Domherren-Kyrkans hus kl 19.00 Ingen föranmälan.

Tisdag 12 december - Malony (Frankrike 2015)

Det är inte första gången Malony står framför domaren Florence Blaque. Redan som sexåring placerades han på institution och har sedan dess gjort en spikrak karriär som ungdomsbrottsling. Men Malony har tur. Både domaren och fältassistenen Yann fortsätter envist att tro att han så småningom kommer att finna sin plats i livet.
Domherren-Kyrkans Hus kl 19.00. Ingen föranmälan.

För mer information om Tala film, tala liv:

Pierre Schelander