Other languages with Google Translate

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon:+46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö söker en präst med särskilt ansvar för vuxenpedagogiskt arbete

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö har ca 18 000 invånare. Domkyrkan är församlingskyrka, stiftets katedral och en kyrka i staden. Vi bärs av en rik historia och har blicken riktad mot framtiden. I en ständig puls av att få och ge vidare firar vi gudstjänst, undervisar och utövar diakoni och mission utifrån ledorden leva, leka, lära och läka. Församlingen har ett rikt och liturgiskt medvetet gudstjänstliv och vi vill fortsätta utveckla mötesplatserna för människor mitt i livet.

Vi söker dig som är präst i Svenska kyrkan, med genuint intresse för pedagogiskt arbete och är intresserad av det som händer i skärningspunkten teologi, kultur och samhälle. Du vill jobba kreativt och tillsammans med andra utveckla domkyrkan som pedagogisk miljö. Du samverkar gärna med olika aktörer i lokalsamhället. Du är trygg i din yrkesroll som präst, du har lätt att skapa engagemang och vill bygga relationer. Du är nyfiken och har ett prövande förhållningssätt.

Du kommer att, tillsammans med domkyrkopedagog, särskilt ansvara för utvecklingen av det vuxenpedagogiska arbetet i församlingen med alltifrån samtalsgrupper och olika former av andlig fördjupning till nya sätt att ge utrymme för människors livsfrågor. Sedvanliga prästuppgifter såsom gudstjänster och kyrkliga handlingar ingår självfallet i tjänsten. Du kommer dessutom finnas med i teamet som jobbar med Projekt Domkyrkoberget, ett samarbetsprojekt som har visionen att utveckla Domkyrkan och domkyrkoberget som mötesplats, centrum för bildning och nod i staden.

Tjänsten är 100 % med kvälls- och helgtjänstgöring. Tillträde enligt överenskommelse.

Församlingsinstruktion

Projekt Domkyrkoberget

Välkommen med din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag den 11 augusti 2019.
Intervjuer i församlingen sker under vecka 34.

Domkapitelintervjuer sker den 26 augusti. Beslut i domkapitlet om yttrande den 12 september.
Ansökan med cv skickas med e-post till strangnas.domkyrkoforsamling@svenskakyrkan.se

Vill du veta mer? Hör av dig!

Fram till den 7 juli: domprost Christofer Lundgren 0152-245 09, christofer.lundgren@svenskakyrkan.se

Efter den 8 juli: biträdande kyrkoherde Jenny Sjögreen 0152-245 38, jenny.sjogreen@svenskakyrkan.se

Fackligt ombud för kyrkA: Carina Öjermo 0152-245 14

Fackligt ombud för Vision: Stefan Eklund 0152- 245 15

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö har tagit ställning till rekryteringskanaler och tackar nej till annonsförsäljning och rekryteringstjänster.