Other languages with Google Translate

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon:+46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Retreat

Retreat är ett tillfälle till vila och återhämtning. En plats att ”bara vara” på. En möjlighet till möte med sig själv, med tystnaden och med Gud. Att dela tystnad och stillhet med varandra kan bli en viktig andlig erfarenhet. Det är också en skön upplevelse att bära med sig i vardagen.

Innan natten kommer – Kvällsretreat i domkyrkan

Vid två tillfällen under hösten är du välkommen till kvällsretreat i domkyrkan.

Fredag den 18 oktober kl 18-21 och fredag den 22 november kl 18-21.

Då blir Strängnäs domkyrka, med alla dess rum och föremål, platsen för en retreat. Du får avsluta arbetsveckan och inleda helgen med en tre timmar lång retreat. Domkyrkans unika miljö kan förstärka upplevelsen av stillhet och öppna upp för mötet både med dig själv och med Gud. Några sköna möbler och varma filtar tar vi in i kyrkan för bekvämlighetens skull, men för övrigt använder vi kyrkorummet som det är. Retreaten inleds med en måltid i Domkyrkans bodar. Därefter går vi över till domkyrkan. Under kvällen finns möjlighet att delta i meditation och gudstjänst, lyssna till musik, läsa, vila och på olika sätt ta in kyrkorummet.

Retreaten leds av Stefan Dässman, domkyrkokaplan och Carina Öjermo, domkyrkopedagog.

Information och anmälan: Carina Öjermo, domkyrkopedagog,
carina.ojermo@svenskakyrkan.se,  0152-245 14. Sista anmälan: Den 14 oktober för retreaten den 18 oktober och den 18 november för retreaten den 22 november. Kostnad: 100 kr.

Anmäl dig här.

För mer information om retreat:

Carina Öjermo