Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmation – Livets chans

Nyhet Publicerad

Församlingens konfirmandledare laddar nu om för att starta fyra nya konfirmandgrupper: tre för ungdomar födda 2008 och en för dem som går i gymnasiet.

Under 2021/2022 har rekordmånga ungdomar i Strängnäs valt att bli konfirmande . Gruppen Påsk 1 hade sin konfirmation tidigare i våras. Grupperna Påsk 2 och Sommar konfirmerade senare under våren och nu i sommar.

Vi laddar just nu om för att starta upp fyra nya grupper i domkyrkoförsamlingen: tre för dem födda 2008 och en för dem som går i gymnasiet.

Självklart går det att döpas eller konfirmeras senare i livet också, som vuxen. Kanske är du
redan konfirmerad men nyfiken på kristen tro, kyrkan eller vill hitta flera att prata om livet med.

Katekumenat – vuxnas väg till tro är ett erbjudande till dig som gemensamt med andra vill utforska livet och tron. Alla som är nyfikna är välkomna. Träffarna bygger på våra gemensamma frågor och varje träff är två timmar varannan torsdag, plus mässa för den som vill. Ny kurs startar hösten 2022.

Anmälan till konfirmation öppnar i juni och grupperna för konfirmandåret 2022/2023 startar i oktober – säkra din plats redan i dag.

Konfirmand Påsk 1 och Påsk 2

 Två alternativ för dig som vill ses varannan onsdag jämna eller ojämna veckor
klockan 16.00–19.00. Start med fika. Grupperna åker på gemensamt läger till
Stiftsgården Stjärnholm.

Grupper för dig som är född 2008, eller går i årskurs 8. Kostnadsfritt.

Konfirmand Sommar

Ett alternativ för dig som vill ses på söndagar klockan 10.00–15.00 en gång i
månaden.

I början av sommarlovet åker vi på läger tillsammans till en kursgård med möjligheter till bad och gemenskap. Grupp för dig som är född 2008, eller går i årskurs 8. Kostnadsfritt.

Konfirmand Gymnasie

Ett alternativ för dig som vill konfirmera dig och går på gymnasiet. Vi ses en torsdag i månaden och åker på läger tillsammans under sportlovet. Kostnadsfritt.

Hör gärna av dig med frågor om konfirmation till Catharina Carlsson, ungdomspräst,
catharina.carlsson@svenskakyrkan.se Och om katekumenat till Ann-Charlott Ståhlberg ann-charlott.stahlberg@svenskakyrkan.se

Sedona, Lovisa och Alma: Vad har konfirmandtiden betytt för er?

För oss har konfirmationstiden varit en möjlighet att träffa våra vänner och samtidigt lära känna många nya personer och skapat nya vänskaper genom träffar och läger. Det handlar verkligen om gemenskap att vara konfirmand. Vi har fått chans att hitta och upptäcka mer om oss själva. Vi har hittat en väg in i kristen tro och lärt oss mer om den. Vi har
tagit chansen att fundera på vad vi tänker om saker och ting.
Konfirmationstiden är ett minne för livet och vi är glada att vi vågade!

Varför ska en konfirmera sig, tänker ni?

För att det är en chans man får en gång i livet! Det är verkligen en upplevelse, med läger och gemenskap. Du träffar nya människor och ett nytt sammanhang. Du lär dig mer om
dig själv! Men så kanske också för att det är så kul, särskilt lägret på Stjärnholm!

Beata och Moa: Vad har konfirmandtiden be ytt för er?

 För oss har konfirmationen varit en möjlighet att komma närmare Gud och vi är glada åt att ha hittat nya vänner.

Varför ska en konfirme a sig, tänker ni?

Vi tycker att en ska konfirmera sig för upplevelsen av att vara konfirmand, för chansen att få nya vänner, ja, och att man kan stärka sitt band till Gud. Om man inte redan har en
nära relation med Gud kan man få det genom konfirmationen tror vi.

Konfirmation

Här kan du läsa mer och anmäla dig till församlingens konfirmandgrupper. Det erbjuds även konfirmation för dig som går på gymnasiet och för dig som går i särskola.

Katekumenat - En väg till kristen tro

Känns ordet katekumenat som rena grekiskan? Det är det också. Innebörden är dock inte särskilt krånglig.