Höstens konstutställning: En droppe vatten

Nyhet Publicerad Ändrad

Vatten har länge varit ett tema i Leyun Wangs konstnärliga skapande. Hon ger en minnesbild från tidigt 1990-tal påverkade henne starkt. Nu ställer hon ut sina verk i Strängnäs domkyrka.

- När jag cyklade genom det vackra risfältet, fångades min blick av de starka färgerna som flöt från den lokala textilindustrin och rann ner i diket. Från det orena vattnet under min cykeltur till nyheter om antarktiska glaciärer som smälter fyller mig med oro, berättar Leyun Wang.

Vatten, i sina olika former, fungerar som en passande metafor som speglar våra liv och klimatets skörhet. Hennes utställning berättar om oro samtidigt med ett
utforskande av vattnets alla former med hjälp av återanvänt material. En droppe vatten är liten, men för människan är den ovärderlig och full av betydelse.

Vernissage i domkyrkan tillsammans med konstnären Leyun Wang söndag 8 oktober 12.30

Under utställningsperioden bjuder församlingen in till två samtalskväller i domkyrkan kring temat vatten och konsverket: torsdag 2 november 18.30 och torsdag 16 november 18.30.

Strängnäs domkyrka söndag 8 oktober – söndag 19 november 10.00-16.00

På tal om livet och konsten

Livsnära samtal 2 november och 16 november i domkyrkan utifrån konstverken i utställningen En droppe vatten.

Utställningar

I Strängnäs domkyrka visas konstutställningar flera gånger per år. Den konst som ställs ut anknyter på olika sätt till livet och tron.