Katedralens vänner

Är du intresserad av domkyrkan som byggnad, dess historia och inventarier och av livet i katedralen? Välkommen att vara med i Katedralens vänner.

Strängnäs domkyrka är Strängnäs mest spännande byggnad. Den rymmer historia, arkitektur, människoöden och vad som hänt under seklernas gång. Föreningen Katedralens vänner vill sprida kunskap om domkyrkan genom föredrag och program i anknytning till byggnaden och dess historia.

Katedralens vänner har mer än 200 medlemmar och alla som är intresserade av domkyrkan är välkomna.

På grund av Coronapandemin har vi fått göra ändringar i utformningen av våre föredrag och vi kommer löpande meddela här hur du kan ta del av programmet.

Alla samlingar genomförs med stöd av Sparbanksstiftelsen Rekarne. Inträde vid samtliga program 50 kr (medlemmar fritt).

Klas Hansson, ordförande, katedralensvanner@telia.com , 073-3916185
Christofer Lundgren, domprost, 0152-245 09, christofer.lundgren@svenskakyrkan.se

Medlemskap: 100 kr/år betalas till plusgiro 300369-6. Ange namn, adress och e-post. Det går även bra att swisha till 1233704053.

Här hittar du Katedralens vänners egna hemsida

Här kan du lyssna på föredraget från den 2 juni med universitetslektor Jakob Lindblad, Uppsala. Han berättar om domkyrkans syskon och kusiner i världen: