Other languages with Google Translate

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon:+46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Katedralens vänner

Är du intresserad av domkyrkan som byggnad, dess historia och inventarier och av livet i katedralen? Välkommen att vara med i Katedralens vänner.

Nyfiken på domkyrkan? Intresserad av domkyrkans historia, dess arkitektur och vad som hänt i domkyrkan under seklernas gång?

Välkommen till Katedralens vänner, en förening som vill sprida kunskap om domkyrkan med föredrag med olika teman. Föreningen har nästan 200 medlemmar. Under hösten 2019 blir det tre program som alla rör domkyrkans plats i samhället.

Söndagen den 15 september kl 16.00: Domkyrkobibliotekarien Elin Andersson: Det medeltida Strängnäs. En betraktelse med utgångspunkt i Strängnäs äldre boksamlingar

Söndagen den 20 oktober kl 16.00: Biskop emeritus Sven Thidevall talar om domkyrkan och samhället efter reformationen.

Söndagen den 24 november kl 16.00: Domkyrkans roll i framtidens samhälle. Ett samtal mellan biskop Johan Dalman och samhällsplaneraren Peter Hellsten.

Programmen äger rum i domkyrkan och genomförs med stöd av Sparbanks­stiftelsen Rekarne. Inträde 50:- (medlemmar fritt inträde).

Information:

Klas Hansson, ordförande, klas.hansson@telia.com, 073-391 61 85 eller
Christofer Lundgren, domprost, 0152-245 09, christofer.lundgren@svenskakyrkan.se

Medlemskap 100 kr/år inbetalas till plusgiro 300369-6. Ange namn, adress och e-postadress.