Other languages with Google Translate

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon:+46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Katedralens vänner

Är du intresserad av domkyrkan som byggnad, dess historia och inventarier och av livet i katedralen? Välkommen att vara med i Katedralens vänner.

Nyfiken på domkyrkan? Intresserad av domkyrkans historia, dess arkitektur och vad som hänt i domkyrkan under seklernas gång?

Välkommen till Katedralens vänner, en förening som vill sprida kunskap om domkyrkan med föredrag med olika teman. Föreningen har nästan 200 medlemmar. Programmet våren 2019 handlar om konst och kultur i domkyrkan.

Söndag den 17 februari kl 16.00: Sakral konst. Konstvetare Helene Warpe, Uppsala.
Söndag den 17 mars kl 16.00: Domkyrkans jugendutsmyckning. Professor Britt-Inger Johansson, Uppsala.
Söndag den 5 maj kl 16.00: Sakral textil i domkyrkan. Två konstvetare från Uppsala - universitetslektor Cecilia Candréus och doktoranden Ingela Wahlberg.

Programmen äger rum i domkyrkan och genomförs med stöd av Sparbanks­stiftelsen Rekarne. Inträde 50:- (medlemmar fritt inträde).

Information:

Klas Hansson, ordförande, klas.hansson@telia.com, 073-391 61 85 eller
Christofer Lundgren, domprost, 0152-245 09, christofer.lundgren@svenskakyrkan.se

Medlemskap 100 kr/år inbetalas till plusgiro 300369-6. Ange namn, adress och e-postadress.