Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon: +46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Webbplats

Katedralens vänner

Är du intresserad av domkyrkan som byggnad, dess historia och inventarier och av livet i katedralen? Välkommen att vara med i Katedralens vänner.

Katedralens vänner är en förening som har till syfte att sprida kunskap om Strängnäs domkyrka, dess arkitektur, inventarier, konst och verksamhet idag. Katedralens vänner arrangerar visningar och föredrag med olika teman.

Vårens program:

Lördag 18 februari kl 16.00: Uppgång och grusade förhoppningar - Johan Paulin Olivecrantz och Gustaf Adolf Reuterholm. Domkyrkokännaren Bodil Hammar, Strängnäs
Lördag 25 mars kl 16.00: Vad hänger på väggarna? Anvapnen i
Strängnäs domkyrka. Fil dr Inga von Corswant-Naumburg, Stockholm
Söndag 21 maj kl 16.00: Domkyrkan och runorna.
Professor Henrik Williams, Uppsala

Information:

Klas Hansson, ordförande, Klas Hansson

För mer information om Katedralens vänner:

Stefan  Dässman

Stefan Dässman