Other languages with Google Translate

Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon:+46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Bordssamtal i Domprostgården

Vårterminens bordssamtal handlar om att vara människa

Bordssamtal i domprostgården - Att vara människa

”Vad är då en människa, att du tänker på henne?” frågar sig författaren till Psaltaren 8.

Ja, vad är en människa? Vilka möjligheter och begränsningar har hon? Vilken är hennes roll i relation till det som omger henne? När börjar och slutar det mänskliga livet? Vad av det som är mänskligt är möjligt att skapa med teknikens hjälp? Vilken roll spelar tro och religion i allt detta?

Frågor som dessa kommer vi att reflektera kring i vårens bordssamtal.

Formen för bordssamtalen är densamma som tidigare. Du är välkommen att vara med en eller flera gånger. En text till inspiration skickas ut inför respektive gång. När vi möts samtalar vi och fördjupar våra kunskaper tillsammans. Samtalen leds av Christofer Lundgren, domprost, och Carina Öjermo, domkyrkopedagog.

Måndag 18 februari  kl 18.00-19.30: Livets början och slut – Människovärdet i livets ytterkanter. Sista anmälan 11 februari.
Måndag 25 februari kl 18.00-19.30: Människa i den artificiella intelligensens tid. Sista anmälan 18 februari.
Måndag 4 mars kl 18.00-19.30: Empati och irrationalitet – Försoning och annan svårvunnen mänsklighet. Sista anmälan 25 mars.
Måndag 11 mars kl 18.00-19.30: Stavas kvinnligt med två ”Niklas”? Sista anmälan 4 mars.
Måndag 18 mars kl 18.00-19.30: Nästan till en gud skapade du henne. Sista anmälan 11 mars.

Antalet platser är begränsat. Enkel måltid till självkostnadspris, betalas på plats.

Information: Carina Öjermo, domkyrkopedagog,
carina.ojermo@svenskakyrkan.se, tel 0152-245 14.

Anmäl dig här: Anmälan till bordssamtal