Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon: +46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Webbplats

Bokcafé

Över en fika samlas vi till samtal kring en skönlitterär bok som var och en läst till träffen. Samtalet förs utifrån en känsla, en person och en händelse som var och en fastnat för. Om du vet att du kommer så hör gärna av dig, men det går också bra att komma utan föranmälan.

Det blå mellan himmel och hav av Susan Abulhawa

Det blå mellan himmel och hav är en vacker och sorglig berättelse om palestinskt kvinnoliv, om uppbrott och förflyttningar, separationer och hjärtesorger, men också om överlevnad, familjesammanhållning och kvinnosolidaritet. Vi får följa Umm Mamdouhs (mor till Mamdouh) släkt från 40-talet fram till i dag. En släkt i förskingring men sammanhållen av starka, osynliga band.
Domkyrkans Bodar söndag 12 februari kl 15.00-16.30

Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr

Den franska flickan Marie-Laure är blind och kan bara tolka krigets fasor genom ljud, dofter och beröring. I Tyskland drömmer barnhemspojken Werner om att bli radiotekniker, men kan bara undslippa ett hårt liv i kolgruvan genom Hitlerjugend. Deras öden möts i staden Saint-Malo. Ljuset vi inte ser är en gripande historia om människor som, mot alla odds, kämpar för att överleva.
Domkyrkans Bodar söndag 19 mars kl 15.00-16.30

För mer information om Bokcafé:

Carina Öjermo

Direkt: 0152-245 14