Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon: +46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Webbplats

Anmälan till Bordssamtal i Domprostgården

”Det är som om orden vore för stora… Störstorden är värst” säger predikanten i Torgny Lindgrens Merabs skönhet. Han pratar om Bibelns ord och särskilt om den kristna traditionens ord såsom Synd, Nåd, Förlåtelse, Barmhärtighet. Är de orden mossiga och ointressanta, kanske rent av döda? Eller kan de fyllas med ett innehåll som är relevant för nutidsmänniskans verklighet? På samma sätt som i kristen tradition finns i samhället andra storord som vi ständigt behöver återerövra – Demokrati, Sanning, Frihet.

Under fem måndagar inbjuds vi till domprostgården för att över en enkel måltid samtala kring några storord och dess betydelse idag.

Välkommen att vara med en eller flera gånger. Förberedelsematerial skickas ut inför respektive gång. När vi möts samtalar vi och fördjupar våra kunskaper tillsammans. Samtalen leds av Christofer Lundgren, domprost, och Carina Öjermo, domkyrkopedagog.

Måndag 23 oktober kl 18-19.30: Nåd och Kvalitet. Sista anmälan 16 oktober.
Måndag 30 oktober kl 18-19.30: Försoning och Mänskliga Rättigheter. Sista anmälan 23 oktober.
Måndag 6 november kl 18-19.30: Gudsfruktan och Demokrati. Sista anmälan 30 oktober.
Måndag 13 november kl 18-19.30: Tro och Sanning. Sista anmälan 6 november.
Måndag 20 november kl 18-19.30: Synd och Frihet. Sista anmälan 13 november.

Antalet platser är begränsat. Enkel måltid till självkostnadspris, betalas på plats.

Information: Carina Öjermo, domkyrkopedagog,
Carina Öjermo, tel 0152-245 14.

Jag vill anmäla mig till följande bordssamtal i Domprostgården: