Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon: +46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Webbplats

Anmälan till Bordssamtal i Domprostgården

Kring matsalsbordet hemma hos Martin Luther och hans hustru Käthe fördes det många samtal. Studenter och andra som råkade finnas i deras hem diskuterade tro och teologi, vardagsliv och kyrka. Under fem måndagskvällar inbjuds vi till Domprostgården för att över en tallrik soppa samtala och lära oss mer om Martin Luther och reformationen.

Välkommen att vara med en eller fler gånger. Förberedelsematerial skickas per e-post inför respektive gång. När vi möts samtalar vi och fördjupar våra kunskaper tillsammans.

Samtalen leds av Christofer Lundgren, domprost, och Carina Öjermo, domkyrkopedagog.

Måndag 6 mars kl 18.00, bordssamtal 1: Människan Luther – en ”ny”anserad bild.
Sista anmälan 27 februari.

Måndag 13 mars kl 18.00, bordssamtal 2: Reformation och politik.
Sista anmälan 6 mars.

Måndag 20 mars kl 18.00, bordssamtal 3: Reformationens teologi.
Sista anmälan 13 mars.

Måndag 27 mars kl 18.00, bordssamtal 4: Luther, konsten och musiken.
Sista anmälan 20 mars.

Måndag 3 april kl 18.00, bordssamtal 5: Reformation idag.
Sista anmälan 27 mars.

Antalet platser är begränsat. Enkel måltid till självkostnadspris, betalas på plats.

Information: Carina Öjermo, domkyrkopedagog,
Carina Öjermo, tel 0152-245 14.

Jag vill anmäla mig till följande bordssamtal i Domprostgården: