Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö Besöksadress: Biskopsgränd 2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 73, 64521 Strängnäs Telefon: +46(152)24500 E-post till Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

Anmälan till Bordssamtal i Domprostgården

Vårterminens bordssamtal handlar om tro och politik

Bordssamtal i domprostgården- Tro och politik

I Sverige, till skillnad från många andra länder, är tron så mycket en privatsak att många menar att den inte hör hemma i det offentliga samtalet. Att någon deltar i den politiska diskussionen utifrån personliga övertygelser grundade i religion upplevs ofta hotande. Samtidigt engagerar sig kyrkor och andra religiösa organisationer i frågor om klimat, migration, HBTQ, hemlöshet - tydligt politiska frågor. Viken roll har religionen i politisk debatt?

I höst är det val. Under fem måndagar inbjuds vi till domprostgården för att över en enkel måltid samtala om samspelet mellan tro och politik.

Välkommen att vara med en eller flera gånger. Förberedelsematerial skickas ut inför respektive gång. När vi möts samtalar vi och fördjupar våra kunskaper tillsammans. Samtalen leds av Christofer Lundgren, domprost, och Carina Öjermo, domkyrkopedagog.

Måndag 5 februari kl 18-19.30: Religion och politik bortom det svartvita.
Sista anmälan 29 januari.
Måndag 12 februari kl 18-19.30: Religionsfrihet och kulturarv.
Sista anmälan 5 februari.
Måndag 19 februari kl 18-19.30: Religionsfobins fara. Sista anmälan 12 februari.
Måndag 26 februari kl 18-19.30: Religiös och politiker?
Sista anmälan 19 februari.
Måndag 5 mars kl 18-19.30: Samhällsengagemang och andlighet. Sista anmälan 26 februari.

Antalet platser är begränsat. Enkel måltid till självkostnadspris, betalas på plats.

Information: Carina Öjermo, domkyrkopedagog,
Carina Öjermo, tel 0152-245 14.

Jag vill anmäla mig till följande bordssamtal i Domprostgården: