Other languages with Google Translate

Skellefteå S:t Örjans församling Besöksadress: Kyrkplan 1, 93232 Skelleftehamn Postadress: SMÄLTAREGATAN 6, 93232 SKELLEFTEHAMN Telefon:+46(910)708100 E-post till Skellefteå S:t Örjans församling

Skellefteå S:t Örjans församling söker präst 100%, tillsvidareanställning.

Vi söker dig som vill vara med och leda och utveckla gudstjänst- och församlingslivet i S:t Örjans församling med fokus på Skelleftehamn.

Församlingen har ca 7.200 invånare, varav cirka 4800 tillhör Svenska kyrkan. I församlingen finns två tätorter, Skelleftehamn och Ursviken, och här finns två kyrkor, varav en är samverkanskyrka med EFS. Vi är idag 17 anställda i församlingen som arbetar tillsammans med många frivilliga.

vi söker nu dig som...

• Lever i en personlig relation med Jesus Kristus
  • Tycker om att arbeta i team i nära samverkan med övriga anställda medarbetare och många ideella medarbetare
  • Är en god förkunnare av evangeliet om Jesus Kristus och har en undervisning som präglas av kärlek till och trohet mot Bibeln som Guds ord.
  • Har en längtan efter och en vision för mission i närområdet.
  • Tycker om att se och möta människor i olika situationer, är prestigelös och ser vikten av att uppmuntra människor så att deras gåvor kommer i funktion i församlingen.
  • Tycker om att arbeta med smågrupper i olika former som Alpha, hemgrupper och gudstjänstgrupper.

Då är du rätt person för detta.

viktiga betoningar är bland annat:

• Missionsperspektivet: Att all verksamhet skall syfta till att presentera evangelium och vägleda människor fram till en personlig relation med Jesus Kristus och fram till dopet.
  • Lekmannaperspektivet: Lekfolkets initiativ, engagemang och delaktighet är grundläggande för församlingens liv. Vi vill se Andens gåvor i funktion.
  • Lyssnande i bön. I tro på en levande Gud och med förväntan på att Han vill leda sin kyrka vill S:t Örjans församling att allt utvecklingsarbete skall präglas av lyssnande i bön.
  • Gudsjänstlivet: Vi ser gudstjänsten som centrum i församlingens liv. Vi arbetar med gudstjänstgrupper, så alla gudstjänster förbereds med olika grupper. Vi ser det som en viktig del av gudstjänstens liv och utveckling. Vi eftersträvar också en bredd i uttryck i gudstjänsterna där personlig förbön och lovsång är en naturlig del. Med öppenhet för förnyelse vill vi att gudstjänstlivet skall bäras av traditionen.
  • Våra ledord: Delaktighet - Glädje - Gemenskap - Växande - Hängivenhet.

arbetsplats och arbetslag

På arbetsplatsen värdesätter vi egenskaper som noggrannhet, flexibilitet, samarbetsförmåga, men också förmåga att arbeta självständigt. Vi tror att det är viktigt att du själv kan ta ansvar för arbetsinsatsen och tidsplaneringen.

Arbetsrum finns i S:t Örjansgården i Skelleftehamn där de flesta anställda har sina arbetsplatser.

Ansökan ska vara oss tillhanda före den 20 december 2019.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att kyrkorådet tar beslut om det.

Välkommen med din ansökan med meritförteckning och personligt brev till

Smältregatan 6
932 32  Skelleftehamn

Facklig representant
KyrkA, Tom Rangard 0910 - 78 79 41
Vision, Hans-Jörgen Kronqvist 070 - 233 29 40

Vill du veta mer?
Kontakta kyrkoherde Mats Lindberg 0910 - 70 81 01.