Other languages with Google Translate

Nytt fullmäktige

Så här gick det i kyrkovalet 2017.

I Skellefteå S:t Örjans församling röstade sammanlagt 764 medlemmar i höstens kyrkoval. Det är nästan var femte medlem (19,42%). Jämfört med förra valet, 2013, var det en ökning med 5,39%.

Arbetarpartiet Socialdemokraterna (S) fick 59,22% av rösterna och Kyrkan i Centrum i Skellefteå S:t Örjans församling (KiC) fick 40,78%. Det innebär att S får 9 mandat i kyrkofullmäktige och KiC 6 mandat under mandatperioden 2018 - 2021. Det är samma fördelning som under förra mandatperioden.

Ordinarie ledamöter för S:

Sten-Arne Burman
Caroline Cercio Lidström
Susanne Forsberg
Kent-Olof Hedman
Ulf Degerman
Gunilla Andersson
Göran Furberg
Stellan Forsberg
Rogher Hedlund

Ordinarie ledamöter för Kic:

Peter Eriksson