Ny ungdomsmusiker i S:t Örjans församling

Lukas Lundgren från Bergsbyn, Skellefteå, är vår nya ungdomsmusiker.

Lukas, som i år har sommarjobbat på Tuvagården, är konfirmerad i Sankt Olovs församling i Skellefteå.
-Jag har varit väldigt mycket med kören United, både som sångare och i kompet, samt på ungdomskvällar och ungdomsgudstjänster på EFS i stan.
Hans stora intresse är musik och det väcktes till liv i tidig ålder.
-Mamma gick runt och sjöng mycket.

Delat inlägg

18-årige Lukas har spelat gitarr sedan han gick i årskurs fyra och gått musiklinjen på Anderstorpsgymnasiet.
-Jag har plockat upp en del piano under gymnasieåren.
Att heltidstjänsten som musiker i församlingen var ledig upptäckte han på Facebook.
-Det var en präst i Sankt Olovs församling som hade delat S:t Örjans församlings inlägg och jag kände att det där var något jag verkligen skulle vilja göra.

Hur känns det då?

-Det känns roligt. Min företrädare, Markus Nyström, trivdes mycket bra i församlingen och arbetslaget verkar vara ett skönt gäng.
Han började sin tjänst i mitten av augusti med att bekanta sig med det som redan finns.
-The Life (Livet) är ett roligt koncept med ungdomsgudstjänst med lovsång och ungdomskväll, nästn som en ungdomsgård, som fungerar väldigt bra på EFS i Skellefteå. Det skulle jag vilja prova i S:t Örjans församling, berättar Lukas.