Kära församlingsbo!

Blott en dag, ett ögonblick i sänder...

Kära församlingsbo

Psalmen Blott en dag, ett ögonblick i sänder, har sällan känts så aktuell som det senaste året. Det är så vi får leva, även i det år som vi nu har påbörjat. Vi väntar. Men kyrkan har inte stängt ner i denna väntan, om än restriktioner förändrat vårt sätt att verka. Då endast åtta personer får mötas i allmänna sammankomster kan vi tyvärr inte samlas till gudstjänst i våra kyrkor. Trots att mötet ansikte mot ansikte är något av kyrkans DNA, så finns det ändå en hel del som vi kan göra.

det finns ändå en hel del som vi kan göra!

• Kyrkorna kommer att vara öppna dagtid måndag till fredag, för enskild andakt och bön. På söndagar är kyrkorna öppna med möjlighet till samtal mellan klockan 10.00 och 13.00.
  • Varje söndag och helgdag firar vi gudstjänst via hemsidan.
  • Vi kommer att utöka vår närvaro på sociala medier som Facebook och här på hemsidan - följ oss gärna där!
  • Vi finns tillgängliga för samtal för dig som behöver. Hör gärna av dig till våra präster eller diakoner.
    Kontaktuppgifter till dem hittar du här.
  • Alla olika grupper för barn och vuxna pausar. Men vi försöker hålla kontakten och återkommer så snart det är möjligt att starta om mötena igen.
  • Café Knuten är stängt. Men vi delar ut gratis frukostpåse varje dag och säljer enkla lunchlådor för 30 kronor.
  • För begravningsgudstjänster finns dispens på att vara 20 deltagare.
  • Vi välkomnar fortfarande till dop, men med regeln att det endast kan vara åtta personer som kommer till kyrkan.

I vår väntan får vi fortsätta att stava på psalmens ord:

Blott en dag, ett ögonblick i sänder,
vilken tröst, vad än som kommer på!
Allt ju vilar i min Faders händer,
skulle jag, som barn, väl ängslas då?

Sv. Ps. 249: 1