Kommunikation.

Kontakt

Vet du vad ärendet gäller men inte vem du ska vända dig till? Här listar vi kontaktinformation per område.

Skylt med ordet Pastorsexpedition.

Pastorsexpedition

Här hjälper vi dig med bokningar av dop och vigslar och lokaluthyrning samt frågor om församlingarnas aktiviteter.

Gravstenar på kyrkogården.

Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen svarar för skötseln av kyrkogårdarna vid Stora Lundby och Östad kyrkor. Vi har lång erfarenhet och hög kompetens inom kyrkogårdsskötsel.

orange klädgalge.

Secondhandbutik

Kom och fynda i vår butik i församlingshemmet på Lundbyvägen 12. Ingång genom källarentrén.

Förskola

Kyrkans förskola Hjärtat finns i församlingshemmet i Gråbo. Vi har många anställda och en personlig omsorg om barnen.

Behöver du någon att samtal med?

Behöver du någon att samtala med?

Ibland går livet inte riktigt ihop. Arbetslöshet, dödsfall, ensamhet, sjukdom och mycket annat kan göra att det känns som att livet har gått sönder. Möjlighet till samtal finns både via kyrkans jourtjänst, jourhavande präst och våra anställda: diakon och präster.

Kyrkstugan, interiör.

Lokaler för uthyrning

Kyrkans samlingslokaler går bra att använda för såväl dopkaffe som minnesstund.

Appikoner för olika sociala medier som ett collage ovanpå ett foto av människor

Vi finns där människor finns. Även på sociala medier. Kom gärna förbi!

Kvinna som läser tidning.

Församlingstidningen Ljusbäraren

Stora Lundby-Östads församlingstidning heter, från och med sommaren 2022, Ljusbäraren. Här kan du läsa och ladda ner tidigare utgåvor i pdf-format. Tidningen öppnas i ett nytt fönster.

En flaggstång med Svenska kyrkans flagga mot blå och molnig himmel.

Våra kyrkor

Här kan du läsa mer om Stora Lundby kyrka i Gråbo och Östad kyrka i Östad/Sjövik.

Altare, kors och kyrkbänkar utomhus i en skogsdunge. På altaret ligger en vit stor pärla från frälsarkransvandringen i Östad.

Övriga gudstjänstplatser

Här hittar du adress och vägbeskrivning till de gudstjänstplatser som inte är Stora Lundby och Östad kyrkor

Om oss

Stora Lundby-Östad pastorat består av de två församlingarna Stora Lundby och Östad. Huvudorter i församlingarna är Gråbo och Sjövik.

För vädjande om kollekt eller gåvor, vänd dig skriftligen till vardera församlingens församlingsråd.

Stora Lundby-Östad pastorat
Stora Lundby församlingsråd