Foto: Alex Giacomini /Ikon

Språkbord på Secondhandcaféet i Gråbo

Språkbord för dig som vill öva på att prata, läsa och skriva svenska. Till hösten med start den 3 september, sedan varje tisdag kl. 16-17. Varmt välkommen!

Istället för Språkcafé startar vi till hösten upp ”Språkbord” på Secondhandcaféet på nedervåningen i Stora Lundby församlingshem.

När: Tisdagar kl. 16-17

Start höstterminen 2024: 3 september

Var: Nedre våningen i Stora Lundby församlingshem. Lundbyvägen 12, Gråbo.

Hur fungerar det?

Vi träffas för att prata, läsa och skriva svenska. Vi är från olika länder, vi lär känna varandra och våra olika kulturer.

Ideella medspråkare - människor som talar flytande svenska, finns på plats för språkträning och gemenskap.

Vem är Språkborden för?

• Du som är ny i Sverige
  • Du som bott här ett tag men vill öva mer på svenska

Vi kan ge stöd för dig som går i skolan, men vi gör inte dina läxor.

Vill du hjälpa till?

Verksamheten drivs av ideella krafter, som kallas medspråkare.  Vill du själv bli en medspråkare, hjälpa till och lära känna människor från andra kulturer? Kontakta Tina Dahllöw, så får du veta mer.

Secondhandbutik

Kom och fynda i vår butik i församlingshemmet på Lundbyvägen 12 i Gråbo. Ingång genom källarentrén.

Vuxna på vandring

Vuxen

Församlingarna har många olika typer av vuxengrupper. Kanske har vi sammanhanget och mötesplatsen just för dig?