En gammaldags orange flytväst med knytband, mot en turkos enfärgad bakgrund.
Foto: Adobe Stock

Sommartips

Nyhet Publicerad

Hälsning från kyrkoherde Magnus Eriksson. Text från Ljusbäraren sommar 2023.

Det kan vara lite klurigt att veta vad saker och ting håller för. Ganska tidigt i våra liv lär vi oss att bedöma möjligheter - pinnens styrka, stolens hållfasthet och om den där spången möjligtvis även håller för mina egna modiga kilon. Allt är ju inte vad det ser ut att vara. 

När jag var liten hade vi en ”familjeflytväst”. Det var en orange spännande sak som hängde i garderoben och riktigt lyste av säkerhet och flytförmåga. Den osänkbare räddaren, tänkte jag. Den förmågan brast den dag då jag fick pröva den ner i strandkanten och märkte att just denna tingest snarare var något som sjönk, trots träullen den var fylld med. Den där flythjälpen som jag trodde att jag skulle få fanns inte i den.  
Alla har vi tider och stunder i våra liv då vi behöver mer hjälp, behöver bli burna och ha någonstans att komma för att få tröst och för att hämta kraft. Det är gott att veta att det finns en Jesus i vår närhet. I Matteus-evangeliet 11:28 säger Jesus: Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila. 

Vilan, den är läkande både för kroppen och för själen. Sommaren är en period då vi får lapa sol och doppa tårna i vattnet, men också ge oss tid för vilan, för återhämtningen och att för att få komma i kapp med livet. Men var hittar vi allt detta? Det är ganska självklart, skulle jag säga. Se vad Jesus säger i Johannes 14:6: ”Jag är vägen, sanningen och livet”.  Hos Jesus, det är svaret! 
Det kan tyckas lite enkelt, men det är det säkraste svaret, både i livet och som svar på frågorna i söndagsskolan. I söndagsskolan behövdes ju inget googlande för att hitta svar på de frågor som ställdes. Det självklara svaret på de flesta frågorna var ju helt enkelt: Jesus. Jag skulle säga att det svaret gäller fortfarande, även i livet. 

Varför krångla till det? Ta det säkra kortet, den trygga vägen och det goda målet!  Ni kan svaret vid det här laget - Jesus!

Kvinna som läser tidning.

Församlingstidningen Ljusbäraren

Stora Lundby-Östads församlingstidning heter, från och med sommaren 2022, Ljusbäraren. Här kan du läsa och ladda ner tidigare utgåvor i pdf-format. Tidningen öppnas i ett nytt fönster.