Landskap med blommande gula rapsfält mot en klarblå sommarhimmel

Sommar, växandets tid

Nyhet Publicerad

Hälsning från kyrkoherden i Informationsbladet sommaren 2021

Sommaren är här med sin värme och sitt liv. I psalmen Den blomstertid nu kommer, sjunger vi: ”Med blid och livlig värma till allt som varit dött, sig solens strålar närma, och allt blir återfött.”
Sommaren är en tid då vi kan sträcka på oss efter vinterns långa kurande.
Blommorna och träden behöver solljuset och värmen för att växa och få nytt liv, och så är det även med oss människor.

När vi är små växer vi så det knakar och det ses som något positivt. Tillväxten hos det lilla barnet är livsviktig och måste till varje pris prioriteras och mätas, men hur är det när vi blir äldre?
I tonåren stillar sig kroppens ständiga växande och nu börjar en ny tid.
Som vuxen är tillväxten inte längre något som uppmuntras eller efterfrågas, men vi växer inte bara på bredden och på längden. Vi växer också på insidan och på djupet, i vårt andliga och själsliga liv.

Människan och skapelsen hör ihop. Vi har samma Skapare och sommarens grönska vill påminna oss om livet som finns hos Gud. Allt kan bli ”återfött”
och få nytt liv om vi öppnar oss för Skaparens värme och ljus.

I kyrkan är sommaren också växandets tid. Våra gudstjänster har teman och bibeltexter som vill hjälpa oss att växa, som människor och i vår tro.
Vi har en Skapare som vill att vi fortsätter växa, så att vi kan blomma och spira av liv. Kyrkan vill vara en växtplats där det kan ske. Så välkommen till sommarens gudstjänster eller någon av våra andra växtplatser!