Ingemar Hansson och Jannica Norén står i församlingshemmet i Gråbo. Ingemar håller en kruka med rosa hortensior.
Foto: Anna Carlsson

Församlingstidningen har bytt namn!

Nyhet Publicerad

Ljusbäraren - det är det nya namnet på vår tidning. Ingemar Hansson vann namntävlingen som hållits i vår.

-Hur kom du på namnet? Ingemar svarar: -Jesus är min förebild. Det står ju i Bibeln: ”Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.” Jag vill själv gärna vara ett ljus för andra människor och ge dem hopp, tro och glädje. Jag tycker om mina medmänniskor och ser mig själv som en diakonal person.

Jag är övertygad om att vi alla kan vara ljusbärare för andra människor genom att bara prata en stund, ringa någon eller hälsa på. Det behöver inte vara så stort och förberett att vara medmänniska. Det lilla räcker långt!

En svart ljusbärare, där ovandelen är en glob och små ljushållare finns horisontellt längs mitten av globen. I mitten av globen brinner ett stort stearinljus.
Foto: Anna Carlsson

Den här tidningen kan också vara en ljusbärare till människorna i Gråbo och Sjövik med omnejd, fortsätter Ingemar. Här finns både tänkvärda ord och information om sånt som ska hända.
Ordet ljusbärare associerar ju också till den stora ljusstaken i kyrkan. Den är så fin, säger Ingemar. Jag tänder ofta stearinljus i ljusbäraren på söndagens gudstjänst. Där tänder jag mitt lilla ljus på det stora kristusljuset som står i mitten av ljusbäraren. På samma sätt får jag själv kraft av Jesus. Vi bär alla ljuset tillsammans, precis som de små stearinljusen som bildar en cirkel i ljusbäraren.

-Vi i juryn visste inte vem som hade skickat in vilket av de fjorton inkomna namnförslagen, säger kyrkoherde Jannica Norén. När vi sedan fick reda på att det namn vi utsett till vinnare var Ingemars förslag så kändes det naturligt att just du hade kommit med det, säger hon till Ingemar. Du är verkligen en ljusbärare. Vi är många som ser det hopp, den glädje och tröst som du ger dina medmänniskor. Tack för det fina namnet!

Kvinna som läser tidning.

Församlingstidningen Ljusbäraren

Stora Lundby-Östads församlingstidning heter, från och med sommaren 2022, Ljusbäraren. Här kan du läsa och ladda ner tidigare utgåvor i pdf-format. Tidningen öppnas i ett nytt fönster.