En liten kör bestående av pensionärer står och sjunger tillsammans med sin körledare som sitter vid ett elpiano.
Foto: Anna Carlsson

Att vara körsångare

Nyhet Publicerad

Hur är det att vara ny körsångare i en av våra körer? Vi fick svar från en av dem, Siv Burell, som sjunger i Gråbo sångare, en seniorkör som är det senaste tillägget i vår körfamilj. Här är hennes berättelse. Artikel i Ljusbäraren hösten 2022.

”I Stora Lundbys församlingshem i Gråbo hänger en tavla av en ståtlig kör. Vackra röda kåpor bär dessa säkert skönsjungande medlemmar från en svunnen tid. Jag tycker om att sjunga och lockades att pröva på i Stora Lundbys seniorkör. Den är ganska nybildad och har bara en handfull deltagare. Det var alltså inte möjligt att gömma sig i mängden. 

Ytterligare en ny medlem tillkom. Vi som var nyast tycker båda att fördelarna med en liten kör är att man lär känna varandra och man kan vara med och påverka sångvalet. Övriga deltagare har mångårig erfarenhet, men har för den skull inte förlorat sin entusiasm. Vår ledare Hanna Engström är också entusiastisk.

I april deltog vi i ”Kaffe på vägen” i församlingshemmet. Hanna hade satt ihop ett program, där vi sjöng sånger från ”Sound of music”. Vi hade också sett filmen för att riktigt kunna leva oss in i berättelsen. 

Det andra uppträdandet ägde rum i Stora Lundby kyrka i maj. Den gången fick vi ha de röda kåporna. Verkligen högtidligt!

Ett varmt tack till dig Hanna för alla roliga sångstunder! Vi ses igen till hösten!
/ Siv Burell”

Blev du som läser sugen på att vara med? Gråbo sångare har plats för fler körsångare.
Läs mer på länken nedan.

Kvinna som läser tidning.

Församlingstidningen Ljusbäraren

Stora Lundby-Östads församlingstidning heter, från och med sommaren 2022, Ljusbäraren. Här kan du läsa och ladda ner tidigare utgåvor i pdf-format. Tidningen öppnas i ett nytt fönster.

Sjungande barn i kör.

Musik

Sång och musik har alltid varit en viktig del av livet i den kristna församlingen och gudstjänsten. Här är vårt utbud av körer och musikgrupper i Stora Lundby och Östad församlingar.