Other languages with Google Translate

Kontakt

Stora Lundby - Östad pastorat Besöksadress: LUNDBYVÄGEN 12, 44343 GRÅBO Postadress: LUNDBYVÄGEN 12, 44343 GRÅBO Telefon:+46(302)496100 E-post till Stora Lundby - Östad pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmation 2019-2020

Bryr sig Gud? Kommer jorden att överleva? Vad händer när jag dör? Kan jag alltid vara mig själv? Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Nu är det din tur att konfirmeras!

Vad funderar du på?

Dina frågor är viktiga för oss. Vi vill skapa en öppen mötesplats där vi tillsammans i gruppen på olika sätt utforskar vad den kristna tron handlar om. Vi hoppas att du är nyfiken och har frågor om Gud, kyrkan och livet, för det pratar vi mycket om under konfirmationstiden.
Du måste inte redan tro, eller kalla dig kristen, men vi vill ge dig en chans att ta reda på vem du är, vem Gud är och vad kristen tro innebär.
På våra träffar blandar vi lek och allvar, diskussioner och övningar. Vi vill att det ska vara både roligt och lärorikt. Vi samtalar inte bara om Gud, utan med Gud, i andakter och gudstjänster.
Kom och se vad detta handlar om!

Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Vad gör vi då?

Vi brukar börja med fika. Sen har vi undervisning, som kan se ut på lite olika sätt – ibland berättar vi om något, det händer att vi ser på film, diskuterar, gör upplevelsevandringar. Vi leker mycket. Vi har andakter, då vi sjunger, lyssnar på några bibelord eller berättelser, och ber tillsammans. Alla grupper har ett gemensamt läger på vårterminen.

Anmälan & Kostnad

Du anmäler dig genom att fylla i formuläret nedan. Konfirmationen är för dig som går i årskurs 8 och 9.

Att konfirmera sig hos oss är gratis.

vilken grupp vill du börja i?

Veckogrupp i Gråbo

Vi träffas torsdagar i församlingshemmet i Gråbo 15.45-17.45 med drop-in efter skolan. Vi kommer också ha två läger under konfatiden, ett på hösten, och ett på våren.

Start: torsdag 5 september 2019 kl 15.45

Konfirmation: 16-17 maj 2020

Har du frågor? Kontakta Magnus Eriksson eller Mirjam Johansson, se nedan.

Veckogrupp i Sjövik

Vi träffas onsdagar kl 16.30-18.30 i Östad församlingshem. Vi har två läger under konfatiden, ett på hösten och ett på våren.

Start:  onsdag 4 september kl 16.30

Konfirmation: 8-10 maj 2020

Har du frågor? Kontakta Per Abrahamsson eller Sofia Oltéus, se nedan.

Äventyrskonfa

Gillar du äventyr och utmaningar? Kanske har du fullt under veckan men vill ändå hinna med konfa? Du som väljer äventyrskonfa får vara med om konfaläsning varvat med studiebesök och utomhusaktiviteter.
Det kan bli vandring, paddling och andra naturupplevelser. Du får vara beredd på att vara utomhus hela tiden vissa lördagar. Vi utgår från församlingshemmet i Gråbo en lördag i månaden kl 10-15. De här dagarna bjuder vi på en lättare lunch. Under hösten blir det en övernattning och på våren ett läger med två övernattningar. När sommarlovet börjar ses vi oftare under två veckor i juni innan konfirmationshelgen.

Start: lördag 7 september, sommarläsning 15-18 och 24-26 juni

Konfirmation: 27 juni 2020

Har du frågor? Kontakta Magnus Eriksson, se nedan.

Anmälan till Konfirmand 2019-2020

Anmäl dig så snart som möjligt!

Dina uppgifter som konfirmand

Jag anmäler mig till följande konfirmationsalternativ:

Din vårdnadshavares uppgifter

Din vårdnadshavare måste godkänna att anmälan skickas till konfirmandgruppens kontaktperson

Magnus Eriksson

Mer om Magnus Eriksson