En man sitter ute i naturen och fotograferar.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Fototävling till kalendern 2025!

Dags att skicka in bidrag till nästa års fotokalender.

Nu kör vi igång årets fototävling inför nästa års fotokalender!

Förra året fick vi in massor av vackra foton. Förutom vinnarna som fick sin bild med i den tryckta fotokalendern, så ordnades det en utomhusutställning i Gråbo i december, från församlingshemmet upp till kyrkogården, med drygt 50 inskickade tävlingsbidrag.

I år blir det sju vinnare som alla kommer att få ett presentkort hos en lokal handlare och dessutom få sin bild publicerad i 2025 års fotokalender.

Tävlingsjuryn består av Ingemar Hansson, Jessica Svensson och Johanna Asplund.

Om kalendern:
Fotokalendern är en tryckt väggkalender med naturbilder från vår bygd. Den ges ut av Stora Lundby församling med hjälp av många härliga lokala företag som sponsorer. Tack vare dem kan alla intäkter oavkortat gå till välgörenhet.

Kalendern ges nu ut för nionde året i rad. Den säljs lokalt hos några handlare och via Stora Lundby församling under senhösten och vintern.

Mejla dina bilder till: storalundby.foto@svenskakyrkan.se

Se reglerna nedan.

• Du kan skicka in max 4 bilder.
  • Bilden kan vara tagen med antingen vanlig kamera eller mobiltelefon, med bra upplösning.
  • Bilden måste ha liggande format, annars passar den inte i kalendertrycket. Stående och kvadratiska kommer tyvärr inte att vara giltiga i tävlingen.
  • Namnge alla dina bilder med en passande rubrik.
  • Ditt foto ska vara ett lokalt motiv, geografiskt Gråbo eller Sjövik med omnejd.
  • Det får gärna vara ett naturmotiv. Inga personer ska vara del av motivet.
  • Bilden ska kunna representera valfri månad i fotokalendern.
  • Bilder skickas in senast 31 juli 2024.
  • Stora Lundby-Östad pastorat har rätt att använda bilden i kommunikation som handlar om fotokalendern, både i tryckt form och i digitala medier, med fotografens namn och fotots rubrik.
  • Juryns beslut kan inte överklagas.