En öppen hand håller orden Dela, Tro, Livet, Gud
Foto: Gustaf Hellsing

Stora Lundby-Östad pastorat

Välkommen till Svenska kyrkan i Gråbo och Sjövik!

Kalenderblad för januari 2021

På gång

Här berättar vi om konserter, föredrag och andra aktiviteter i våra församlingar under året. Välkommen!

Ett hjärta färgat med blått och gult som Ukrainas flagga

Vi behöver din hjälp!

I samarbete med Lerums kommun, övriga kyrkor i kommunen samt andra organisationer och nätverk förbereder vi oss för att kunna ta emot människor som flyr från kriget i Ukraina. Du kanske har möjlighet att hjälpa till?

Gudstjänst med nattvard.

Gudstjänstliv

I Stora Lundby och Östads församlingar firas många olika sorters gudstjänster vid många olika tider. Välkommen att delta!

en mikrofon framför ett mixerbord

Ljudsändning från gudstjänster

Här kan du lyssna på gudstjänst från Stora Lundby kyrka

Kvinna som läser tidning.

Församlingstidningen Informationsbladet

Stora Lundby-Östads församlingstidning heter Informationsbladet. Här kan du läsa och ladda ner dem i pdf-format. Bladet öppnas i ett nytt fönster.

Appikoner för olika sociala medier som ett collage ovanpå ett foto av människor

Vi finns där människor finns. Även på sociala medier. Kom gärna förbi!

Pysseldags med handfärger för vuxen och barn

Barn och föräldrar

Pyssla, sjunga, spela och leka - det finns mycket att göra i Stora Lundby och Östads församlingar. Vi har grupper och aktiviteter både för små och stora barn och fungerar även som ett forum för föräldrar att träffas, fika och prata.

Hand som häller vatten på en ung planta.

Dop

Vem som helst kan döpas. Oavsett ålder. Oavsett bakgrund. Oavsett livssituation. Välkommen in i en större gemenskap!

Ungdomar

Du som är ung kanske ibland funderar på vem du är, om livets mening och varför vi alla finns till; vi i kyrkan finns här för att vara med i de funderingarna. Vi vill visa hur Gud är och vill vara med i ditt liv. Kom som du är, med dina frågor och funderingar, och känn dig varmt välkommen!

Vuxna på vandring

Vuxen

Församlingarna har många olika typer av vuxengrupper. Kanske har vi sammanhanget och mötesplatsen just för dig?

Sjungande barn i kör.

Musik

Sång och musik har alltid varit en viktig del av livet i den kristna församlingen och gudstjänsten. Här är vårt utbud av körer och musikgrupper i Stora Lundby och Östad församlingar.

Förskola

Kyrkans förskola Hjärtat finns i församlingshemmet i Gråbo. Vi har många anställda och en personlig omsorg om barnen.

orange klädgalge.

Secondhandbutik

Kom och fynda i vår butik i församlingshemmet på Lundbyvägen 12. Ingång genom källarentrén.

Begravning

Det är viktigt att ta farväl. Särskilt viktigt är det vid livets slutliga avsked - döden.

Gravstenar på kyrkogården.

Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen svarar för skötseln av kyrkogårdarna vid Stora Lundby och Östad kyrkor och har lång erfarenhet och hög kompetens inom kyrkogårdsskötsel.

Behöver du någon att samtal med?

Behöver du någon att samtala med?

Ibland går livet inte riktigt ihop. Arbetslöshet, dödsfall, ensamhet, sjukdom och mycket annat kan göra att det känns som att livet har gått sönder. Möjlighet till samtal finns både via kyrkans jourtjänst, jourhavande präst och våra anställda: diakon och präster.

Man med vandringsryggsäck går i kyrka.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Expedition

Till expeditionen i församlingshemmet i Gråbo vänder du dig när du vill boka tid för dop eller vigsel. Här kan du också få svar på frågor om gudstjänster och grupper.
Välkommen att kontakta oss!

Lundbyvägen 12, Gråbo

Öppettider helgfri måndag-fredag kl 9-15
Tel. 0302-49 61 00, telefontid kl 10-12

Stora Lundby-Östad pastorat, Lundbyvägen 12, 443 43 Gråbo

Mejladress

Besöksadress Östad församlingshem och prästgård

Östadsvägen 381, 443 74  SJÖVIK

Fakturaadress

Fack 77800258
750 15 Uppsala

Kyrkogårdsförvaltning

Till kyrkogårdsförvaltningen vänder du dig när det gäller frågor om begravning, gravplats och kyrkogård.
Välkommen att kontakta oss!

Besöksadress:

Stora Lundby kyrkogård, Stora Lundby Kyrkväg,  443 42 Gråbo